Байерн спечели и Суперкупата на Европа (видео)


FUTBOL-TV

Байерн спечели и Суперкупата на Европа (видео)

Байерн Мюнхен се наложи над Севиля с 2:1 и по този начин спечели Суперкупата на Европа. В редовното време, на стадион “Пушкаш Арена" в Будапеща, двата отбора завършиха наравно - 1:1 и така се стигна до продължения. Десет минути преди да се стигне и до дузпи - баварците вкараха втори гол и така се поздравиха с още един трофей.

Севиля излезе напред в резултата в 13-ата минута, след като Окампос беше точен от дузпа. Нарушение на Алаба срещу Ракитич в наказателното поле накара съдията Антъни Тейлър да посочи бялата точка. Зад топката застана Лукас Окампос, който с точен удар в десния ъгъл на Мануел Нойер направи резултата 1:0.

Последва натиск на Байерн и логичното се случи в 34-ата минута. Подаване на Мюлер бе свалено от Левадовски към Горетца, който от прекрасна позиция прати топката в мрежата за 1:1.

В 51-ата минута атака на Байерн завърши с двойно подаване между Мюлер и Левандовски, а последния вкара топката в мрежата, баварците започнаха да се радват, но след намеса на ВАР попадението беше отменено.

В 87-ата минута Мануел Нойер спаси Байерн от сигурен гол. Ел-Насири бе изведен отлично срещу вратаря на германците, като стреля в долния десен ъгъл на вратата и стражът на баварците успя да избие в корнер. Така в редовното време резултатът остана равен.

Още в първата минута на продължението Жордан спечели корнер, но след изпълнението му испанците не сполучиха да затруднят Нойер. Ел Несири стреля добре към вратата на Байерн, Нойер отклони удара, а топката се тресна в гредата, за да се върне на полето, но сякаш играчът на Севиля беше в положение на засада. 

В 100-ата минута Байерн бе близо до гол, но ударът от близко разстояние на Йосуа Кимих не намери очертанията на вратата на съперника.

В 105-ата минута немският тим поведе в резултата. След изпълнение на корнер Давид Алаба стреля опасно, вратарят на Севиля успя да избие, но топката попадна на главата на Хави Мартинес, който с прецизен удар я прати в мрежата на андалусийците.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
441