Блатер: В основата на нашите решения не стоят парите


Н. Гавазов

Блатер: В основата на нашите решения не стоят парите

Президентът на Световната футболна централа Йозеф Блатер заяви, че е доволен от това, че Русия и Катар ще домакинстват на световни първенства, предаде официалният сайт на ФИФА. Босът не пропусна обаче да засегне и темата с недоволните кандидати и за пореден път отрече, че парите стоят в основата на решенията на ФИФА.

"Направихме историческа стъпка в историята на спорта и геополитиката и в този смисъл аз съм удовлетворен от 2010 година. Това е историческа година в която паднаха всякакви бариери. Най-напред ние проведохме първенството в ЮАР, което е водещо събитие само по себе си. Това е феноменален пробив във футбола. Световното първенство ще се проведе в нови територии. През 2018 г. Мондиалът ще бъде в Източна Европа, а четири години по-късно в арабския свят. Световното ще открие нови страни, култури и обичаи. От това аз съм много доволен", заяви Блатер на официалната страница на ФИФА.

„Аз напълно разбирам недоволството на останалите кандидати, които загубиха съревнованието за домакинствата на световните финали. Но във футбола трябва да умееш да губиш, както и да печелиш, а някои хора забравят, че това е съревнование. Освен това спортната журналистика не винаги може обективно да оцени социалните и културните ценности при провеждането на шампионатите в тези държави. Интересът на много експерти опира само до действията на терена, а футбола вече се разпространява много далече. За пореден път повтарям - нашето решение не е свързано с пари и облаги", допълва президентът на световната футболна централа.

 

  Сподели
85