Анонс на 17-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 17-ия кръг в Бундеслигата

Първият полусезон в Бундеслигата почти приключи. Днес, в събота и неделя ще се изиграят срещите от последния 17-и кръг. В началото на тази кампания се усети влиянието на изтеклото световно първенство. Байерн, който имаше най-много представители на Мондиала, тръгна не особено убедително, заради което понастоящем се намира на шесто място във временното класиране. Убедителен лидер е Дортмунд, следван от Леверкузен и Хановер. В зоната на изпадащите пък се намират Щутгарт и Гладбах.

В най-интригуващите двубои от миналия 16-и рунд Дортмунд порази Вердер с 2:0, Хамбургер отстъпи на Леверкузен с 2:4, Майнц падна от Шалке с 0:1 и Хановер се наложи над Щутгарт с 2:1.

В този кръг срещите, заслужаващи по-специално внимание, са Щутгарт - Байерн, Вердер - Кайзерслаутерн и Волфсбург - Хофенхайм.

Гладбах - Хамбургер

17.12.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Гюнтер Перл

Петъчният мач в този кръг противопоставя Гладбах и Хамбургер. Както домакините, така и гостите не се представят така, както искат. Първите заемат последната 18-а позиция във временното подреждане, докато вторите са девети. В миналия кръг кончетата загубиха с 3:0 от Фрайбург. Хамбургци също записаха поражение - 2:4 от Леверкузен. Факт е, че гостите имат на свое разположение по-голямо качество, ала досега то не дава резултати. Все пак обаче хората на Армин Фее са задължени да оправдаят високите си цели с една победа на "Борусия - Парк".

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 3.25
Равен - 2.50
Хамбургер - 2.10

Прогноза: Гладбах - Хамбургер 1:2

 

Айнтрахт - Дортмунд

18.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Дениз Айтекин

И двата отбора могат да бъдат много доволни от постигнатото до този момент през сезона. Орлите заемат девето място в таблицата. Дортмунд пък води на върха с цели 11 пункта пред втория Леверкузен. В предишния рунд черно-жълтите грабнаха много ценен успех срещу Вердер (2:0). Франкфуртци пък понесоха загуба от Кьолн с 1:0. Есенният шампион Дортмунд е големият фаворит в този мач. През седмицата дортмундци отпаднаха от Лига Европа, което означава само едно - пълна концентрация върху Бундеслигата. Не че дотук те не са били съсредоточени в двубоите от шампионата, но сега със сигурност ще бъде още по-трудно за противниците им. Туй ще изпита Айнтрахт утре.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 4.50
Равен - 3.75
Дортмунд - 1.75

Прогноза: Айнтрахт - Дортмунд 0:3

 

Нюрнберг - Хановер

18.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Гуидо Винкман

Това са два от тимовете, които с изявите си надскачат очакванията. Нюрнберг е единайсети във временното подреждане, докато Хановер е на трета позиция. Миналата седмица подопечните на Мирко Сломка взеха скалпа на Щутгарт (2:1). От своя страна, нюрнбергци взеха важна точка от трудното гостуване на Хофенхайм. Както домакините, така и гостите ще искат да завършат есенния дял с победа. Като имаме предвид, че тимовете са равностойни, то факторът домакинство би могъл да се окаже решаващ.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 2.10
Равен - 3.40
Хановер - 3.40

Прогноза: Нюрнберг - Хановер 2:1

 

Шалке - Кьолн

18.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Волфганг Щарк

Шалке най-накрая започна да влиза в релси. Кралскосините излъгаха Майнц с 0:1 в предния рунд и така вече са 10-и във временното класиране. Следващият опонент на миньорите е Кьолн, който този сезон ще се бори до дупка за своето оцеляване. Ясно е, че козлите няма да се предадат в тази борба, като успехът над Нюрнберг с 1:0 от предходния кръг доказва това. Независимо от това сработващият се състав на Шалке е твърде голям залък за футболистите на Франк Шефер.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 1.44
Равен - 4.20
Кьолн - 7.50

Прогноза: Шалке - Кьолн 3:0

 

Вердер - Кайзерслаутерн

18.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Михаел Вайнер

Вердер и Кайзерслаутерн ще премерят сили в една от най-интересните срещи в този кръг. Двата тима се намират в долната половина на таблицата, което е нетипично за тях. Нетипично и за лаутерите, които въпреки че са новак, са име в Бундеслигата. И докато 13-ата позиция е по-приемлива за гостите, то 12-ото място за зелено-белите е истински фарс. Бременци напуснаха Шампионската лига и сега ще имат възможността да се съсредоточат върху първенството. Момчетата на Томас Шааф имат доста да наваксват, затова победите трябва да се постигат възможно най-често.

Не се съмнявам, че Вердер се е опитал да стори това и в дербито с Дортмунд от предходния рунд. Играчите на Юрген Клоп обаче са трудни за спиране, тъй като скоростта, която са набрали, е доста голяма. По същото това време червените дяволи регистрираха нулево равенство с Волфсбург.

В този двубой титуляр бе българинът Илиян Мицански, който може би ще бъде резерва в мача със зелено-белите. Причина за това е завръщането в игра на наказания Сърджан Лакич. Иначе наставникът на гостите Марко Курц няма да може да разчита на контузените Ян Шимунек и Стивен Ривич за утрешната визита в Бремен.

Треньорът на домакините Томас Шааф пък ще трябва да се лиши от услугите на трайно контузените Налдо, Себастиан Бьониш и Тим Боровски. Уго Алмейда също няма да бъде на разположение, понеже изтърпява наказание. Уесли все още е под въпрос.

Въпреки кадравите си проблеми, гостите притежават качествен състав, който е способен да овладее подобна ситуация. Затова и те са лекият фаворит в двубоя. Туй обаче едва ли ще представлява някакъв проблем за лаутерите, които по-рано през кампанията се справиха с Байерн и Шалке. Прогнозирането на един хикс е най-доброто решение, което можете да вземете.

Коефициенти от bet365:

Вердер - 1.61
Равен - 4.00
Кайзерслаутерн - 5.00

Прогноза: Вердер - Кайзерслаутерн 1:1

 

Волфсбург - Хофенхайм

18.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Кнут Кирхер

Двубоят между Волфсбург и Хофенхайм също обещава да бъде вълнуващ. Както единият, така и другият отбор практикува офанзивен футбол, което е предпоставка за отбелязване на много голове.

Домакините, които разполагат с нападатели от калибъра на Един Джеко и Графите, не успяват да се възползват от попаденията, които вкарват, и поради тази причина се намират чак на 14-о място във временното класиране. Хофенхаймци са далеч по-напред в таблицата. Те заемат седмото място, като пасивът им спрямо зона Лига Европа е само три точки.

Именно попадането в тази зона е целта, която Волфсбург и Хофенхайм преследват. Несъмнено те имат нужния ресурс, за да изпълнят намерението си. Въпросът е то да се реализира на практика.

Именно това би могло да промени напълно положението на Волфсбург. Защото с колкото и добри състезатели да разполага един отбор, без успехи настроението на футболистите трудно може да бъде добро.

В този ред на мисли възпитаниците на Стив Макларън имат шанса да завършат полусезона с победа, която да подобри ситуацията в тима.

Както вече разбрахте, в момента тя не е особено добра. В добавка към това вълците ще бъдат без няколко играчи срещу Хофенхайм. Става въпрос за Петер Пекарик, Фабиан Джонсън, Симон Кяер и Андре Ленц. За сметка на това Марио Манджукич поднови тренировки и ще бъде на линия за домакинството на хофенхаймци.

Техният треньор Ралф Рангник няма да може да заложи на Тобиас Вайс, Мануел Гулде и Исаак Ворса за гостуването на "Фолксваген Арена". Първите двама имат контузии, а третият е наказан.

Краят на всеки един анонс е времето, в което се дава прогноза. В настоящия случай тази задача не е никак лека, тъй като това е един от онези мачове, в който абсолютно всичко е възможно. Просто, както и да го погледнем, най-малкият риск е залагането на равен.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 2.10
Равен - 3.50
Хофенхайм - 3.30

Прогноза: Волфсбург - Хофенхайм 2:2

 

Санкт Паули - Майнц

18.12.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Петер Зипел

Санкт Паули и Майнц се изправят един срещу друг в последния от мачовете, предвидени да се проведат в събота. Хамбургци са 15-и в таблицата, като в последния кръг претърпяха класическа загуба от Байерн. От своя страна, гостите отстъпиха с минималното 0:1 на Шалке. Така те излязоха от зона Шампионска лига. Надали някой в Майнц си е поставил за цел класиране в този турнир. Виждаме как лека-полека подопечните на Томас Тухел изпускат парата. Въпросът е дали тази тенденция ще спре. Именно срещата със Санкт Паули предоставя удобна възможност на Майнц да спечели трите точки и с това да покаже, че има сили да се бори за място в Европа.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 2.60
Равен - 3.20
Майнц - 2.75

Прогноза: Санкт Паули - Майнц 0:1

 

Леверкузен - Фрайбург

19.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: д-р Йохен Дреес

Вторият срещу петия във временното класиране. И Леверкузен, и Фрайбург е в много силна форма. Вчера аспирините записаха реми 1:1 с Атлетико в последния си мач от Група B на Лига Европа. Както знаем, хората на Юп Хайнкес се класираха за 1/16 финалите на състезанието, където ще срещнат Металист. В Бундеслигата нещата за леверкузенци също вървят повече от добре. В предходния рунд те изковаха изключително важна победа с 2:4 при гостуването си на Хамбургер. Фрайбург също записа категоричен успех. Играчите на Робин Дут биха Гладбах с 3:0. Без съмнение Леверкузен е тимът, който има предимство в тази среща. Аспирините са на гребена на вълната и ще успеят да прескочат препятствието Фрайбург.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 1.44
Равен - 4.33
Фрайбург -7.00

Прогноза: Леверкузен - Фрайбург 3:1

 

Щутгарт - Байерн

19.12.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Торстен Кинхьофер

Неделната вечер ни поднася дербито между Щутгарт и Байерн. Този дуел идва в изключително неподходящ момент за швабите. Понастоящем те заемат незавидното 17-о място в таблицата, а в последния кръг направиха поредна грешна стъпка, падайки с 2:1 от Хановер.

Положението в Байерн също не е розово, но е в пъти по-добро от това в Щутгарт. Баварците победиха с 3:0 Санкт Паули предната седмица и така се изкчиха до шестата позиция във временното класиране. Голямата разлика спрямо лидера Дортмунд (цели 17 пункта) на практика прави защитата на титлата невъзможна. Все пак обаче нещата не са решени и ако дортмунци загубят ритъм, а Байерн изиграе един по-силен пролетен дял, сегашното статукво може да бъде нарушено.

Плюс това през пролетта мюнхенци ще могат да разчитат на едно от основните си оръжия в лицето на Ариен Робен. Холандецът вече започна тренировъчни занимания с отбора, като се очаква да бъде готов за игра за старта на пролетния полусезон. Иначе в лазарета са все още Ивица Олич и Холгер Бадщубер. Съвсем наскоро и Тони Кроос се присъедини към тях, след като получи проблеми в средния пръст на крака.

Новият старши треньор на гостите Бруно Лабадия, който дебютира с впечатляваща победа над Одензе с 5:1 в Лига Европа, пък ще се лиши от услугите на Йоан Одел, който още дълго време ще бъде аут от терените поради травма.

Лабадия обаче има достатъчно качество на свое разположение, така че поводи за притеснения при швабите няма. Новият им треньор ще стори всичко по силите си, за да измъкне нещо от най-тежкия съперник в лигата. Байерн обаче надали ще си позволи лукса да изпусне още точки, след като допусна четири поражения дотук през сезона.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 4.00
Равен - 3.60
Байерн - 1.85

Прогноза: Щутгарт - Байерн 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216