Божката Краев се сбогува с Португалия с гол


А. Франгов

Божката Краев се сбогува с Португалия с гол

Българинът Божидар Краев се сбогува с отбора си Жил Висенте с гол в зрелищен равен 3:3 у дома срещу Пасош Ферейра. Това е и 8-ми гол за сезона за Краев, който е вторият най-резултатен футболист за "жилстас" през тази кампания - с два гола по-малко от нападателя Сандро Лима.

23-годишният българин бе под наем в Жил от Мидтиланд, където се очаква да се завърне за следващия сезон и да помогне на шампиона в Дания в битките у дома и в ШЛ. Интерес към юношата на Левски обаче има от немалко отбори и не е сигурно дали той няма да продължи кариерата си другаде.

Гостите от Пасош откриха резултата в 10-ата минута след корнер и гол на Маракаш. Родригао Прадо изравни с глава шест минути по-късно, а 21-ата минута Жил Висенте обърна резултата в своя полза. След бърза контраатака и удар от дистанция, Краев бе на точното място и вкара майсторски с глава отбитата от вратаря на гостите топка за 2:1. Това е трети гол за българина в последните 4 мача.  

Дъглас Танке върна гол за Пасош едва 8 минути след радостта на българина, а Джало обърна резултата в полза на гостите малко след почивката. Лоуренси изравни за Жил Висенте в 67-та минута и зрелищния резултат 3:3 се запази до последния съдийски сигнал. Краев бе сменен в 82-та минута от юношата Карвальо и по този начин си взе сбогом по подобаващ начин със симпатичния клуб от Барселос.

Краев остава новака в Примейра Жил Висенте на 9-то място, с равни точки (43) с Морейрензе и Санта Клара, като първите са с мач по-малко и по-добра голова разлика и съответно с една позиция напред в крайното класиране. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
349