Радослав Димитров се размина с Купата на Румъния


А. Франгов

Радослав Димитров се размина с Купата на Румъния

Българинът Радослав Димитров пропусна да спечели за втори път в своята кариера Купата на Румъния. Тимът на Димитров ОСК Сепси (Сфънту-Георге) допусна поражение във финала срещу ФКСБ с 0:1 пред празните трибуни в Плоещ. По този начин "стелистите" спечелиха първи трофей от 5 години насам, когато постигнаха требъл. Това е и 24-ти триумф в турнира в историята на Стяуа и първи след разделянето на клуба на две през 2017 г. 

Българинът бе титуляр за Сепси, но бе сменен в 75-та минута от Грасано. Денис Ман откри резултата десет минути по-рано за ФКСБ. При попадението Димитров допусна груба грешка, тъй като не успя да изчисти топка пред голлинията си и след нещастен рикошет и разконцентрирана реакция на съотборник в защита я сервира на крака на Ман. Голът се оказа победен за ФКСБ, а Сепси дори завърши мача с човек по-малко след червен картон на Рашид Бухена в 80-та минута. 

Радослав Димитров вече е печелил Купата и Суперкупата на страната през 2018 г. с фланелката на Университатя (Крайова). Другият българин в състава на Сепси Стефан Велев, който бе с голям принос за класирането на тима на финал, бе извън групата, тъй като се прибра в България и ще се присъедини към Черно Море. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
366