Сепси отново разби Политехника, Ради Димитров на финал за Купата на Румъния


А. Франгов

Сепси отново разби Политехника, Ради Димитров на финал за Купата на Румъния

ОСК Спеси (Сфънту Георге) отново победи категорично Политехника (Яш), този път с 3:0 като гост във втория полуфинал за Купата на Румъния. Българският защитник Радослав Димитров бе титуляр и изигра пълни 90 минути за гостите. Другият българин в състава на Сепси Стефан Велев вече се раздели с отбора и ще продължи кариерата си в Черно Море.

Ищван Фулоп отрки в 20-та минута, разбивайки дори илюзорните шансове на домакините от Яш за обрат в битката. Резервата му Ачахбар удвои в началото на второто полувреме, а Каранович направи резултата класически в края на мача.

Така с общ резултат 8:1 "червено-белите" се класираха за финала в турнира. Битката ще се играе в Плоещ и е насрочена за 22 юли, когато Димитров и Сепси ще се изправят срещу големия фаворит ФКСБ. "Стелистите" се класираха вчера, побеждавайки градския си съперник Динамо (Букурещ) с общ резултат 4:0. Това ще е втори финал в турнира за Радослав Димитров, който спечели Купата на страната преди две години с екипа на Университатя (Крайова).

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
324