Стефан Велев, Ради Димитров и Сепси с единия крак на финал за Купата


А. Франгов

Стефан Велев, Ради Димитров и Сепси с единия крак на финал за Купата

ОСК Сепси (Сфънту Георге) разгроми с 5:1 Политехника (Яш) у дома в първия полуфинален сблъсък между двата тима за Купата на Румъния. Българският полузащитник Стефан Велев започна като титуляр за домакините и бе сменен след първото полувреме, а другият българин в състава Радослав Димитров остана резерва за "червено-белите".

Мачът започна трудно за Сепси, като гостите от Поли откриха резултата чрез Кристеа още в петата минута от дузпа. С течение на времето обаче домакините успяха да изравнят играта и резултата го показа - двата тима се оттеглиха при 1:1 на почивката след гол на Ачахбар в 25-та минута. Велев бе сменен за един от лидерите на тима Ищван Фулоп и седем минути след това домакините направиха обрата пълен - 2:1 с гол на другият брат Фулоп в тима, Лоранд.

До края на мача Сепси отбеляза още три гола, дело на Ачахбар, Карнат и Каранович. Така при краен резултат 5:1 Сепси изглежда като почти сигурен финалист за Купата на Румнъния още преди гостуването в Яш.

Другата двойка е между двата големи съперника от Букурещ, ФКСБ и Динамо, които играят първия мач помежду си утре. Реваншите са на 8/9 юли. 

Радослав Димитров вече е печелил трофея с отбора на Университатя (Крайова) преди две години. 

  Сподели
335