Анонс на 16-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 16-ия кръг в Бундеслигата

Днес се поставя началото на 16-ия кръг в Бундеслигата. След изиграването на миналия рунд Дортмунд продължава да бъде убедителен лидер във временното подреждане. Състезателите на Юрген Клоп увеличиха преднината си пред втория Майнц с още три точки и така тя сега възлиза на 10. На трето място в таблицата пък е Леверкузен, чийто пасив спрямо дортмундци е 11 пункта.

Гвоздеят от програмата на миналия кръг беше дербито между Шалке и Байерн, в което кралскосините успяха да поразят баварците с 2:0. В другите две възлови срещи от рунда не бе излъчен победител. Щутгарт и Хофенхайм завършиха при резултат 1:1, докато Волфсбург и Вердер записаха нулево реми.

Тази седмица ще можем да се насладим на изобилие от вълнуващи срещи. Без съмнение дуелът между Дортмунд и Вердер е централният мач в кръга, но и двубоите Хамбургер - Леверкузен, Кайзерслаутерн - Волфсбург, Майнц - Шалке и Хановер - Щутгарт дават сериозни заявки за качествен футбол.

Хановер - Щутгарт

10.12.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Мануел Грефе

Тазвечершният мач между Хановер и Щутгарт е първият от редицата срещи, приковаващи вниманието на запалянковците. Един срещу друг ще се изправят четвъртият и седемнайсетият във временното класиране. Ситуацията наистина е необичайна, като се имат предвид амбициите и традициите на двата отбора. Изглежда, обаче в момента това няма значение. В предишния кръг хановерци изтръгнаха три точки при визитата си на Гладбах (1:2). Както стана дума по-горе, Щутгарт завърши наравно 1:1 с Хофенхайм.

При едни други обстоятелства гостите съвсем спокойно можеше да бъдат определени като фаворит, ала при сегашните туй трудно може да стане. В добавка към тази моя теза ще кажа, че Хановер е третият най-силен домакин до този момент през кампанията. От своя страна, швабите са най-слабият гост.

От тази гледна точка момчетата на Йенс Колер, макар да са по-класният от двата тима, трудно биха стигнали до успеха в мача. Така че равенството е най-удачната прогноза, която можете да дадете за тази среща.

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.60
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.62

Прогноза: Хановер - Щутгарт 0:0

 

Кьолн - Айнтрахт

11.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Маркус Шмидт

Сезонът за Кьолн и Айнтрахт дотук се развива по противоположен начин. Козлите се намират чак на 16-а позиция в таблицата, докато орлите са девети. В предходния рунд домакините отстъпиха на Леверкузен с 3:2, а Айнтрахт надделя над Майнц с 2:1. Факт е, че потенциалът на Кьолн и Айнтрахт е почти еднакъв, но разликата във формата е чувствителна. Тази кампания футболистите на Михаел Скибе на няколко пъти показаха, че са много опасни. Затова, въпреки че те гостуват, имат сили да си тръгнат с победа от Кьолн.

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 2.37
Равен - 3.40
Айнтрахт - 2.87

Прогноза: Кьолн - Айнтрахт 1:2

 

Байерн - Санкт Паули

11.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Бабак Рафати

Давид срещу Голиат. Шампионът Байерн, който е едва на седмо място във временното подреждане, домакинства на 14-ия Санкт Паули. Миналата седмица мюнхенци претърпяха поражение от Шалке с 2:0. Хамбургци пък измъкнаха успеха срещу Кайзерслаутерн (1:0). В сряда хората на Луис ван Гаал изковаха класическа победа над Базел в Група E на Шампионската лига. Нещо, което идва да покаже, че загубата от миньорите не е повлияла на техния ритъм. Затуй един успех срещу Санкт Паули е повече от логичен.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.20
Равен - 6.50
Санкт Паули - 13.00

Прогноза: Байерн - Санкт Паули 3:0

 

Хамбургер - Леверкузен

11.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Феликс Цвайер

Хамбургер посреща Леверкузен в един от топмачовете на този кръг. Това са два от отборите, които носят в себе си голяма част от типичните черти на немския футбол - агресивност, мотивираност, концентрираност и дисциплина. Хамбургер и Леверкузен играят водеща роля в първенството, макар в последно време да не попадат толкова чест в тройката.

Понастоящем обаче аспирините се намират в нея. Те се представят силно досега през сезона. В предния кръг биха Кьолн с 3:2. От друга страна, подопечните на Армин Фее регистрираха шеста загуба за кампанията, падайки с 1:0 от Фрайбург. Така те се смъкнаха до деветата позиция в таблицата.

Големият им проблем е липсата на постоянство. Много добре си спомняме как преди две седмици спечелиха с 4:2 срещу Щутгарт. Именно това е компонентът, в който гостите имат осезаемо предимство.

Иначе по отношение на индивидуалната класа гостите разполагат с малко по-качествен състав. Няколко играчи от него няма да участват в задаващия се дуел с Леверкузен. Това са Йорис Матайсен, Марсел Янсен, Младен Петрич, Денис Дикмайер, Гойко Качар, Ромео Кастелен и Мирослав Щепанек. За аспирините пък ще отсъстват Михаел Балак и Щефан Кислинг, които се възстановяват от контузии.

Надали липсата на някои от главните фигури в двата отбора ще ни лиши от зрелище. Както домакините, така и гостите имат на свое разположение дълги пейки. Борбата за титулярно място в Леверкузен и Хамбургер е голяма, тъй че един оползотворен шанс за изява може да означава много.

Битка ще има и на терена. Хамбургци и леверкузенци са равностойни тимове, заради което трудно бихме могли да рискуваме, залагайки на един от тях двата.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 2.50
Равен - 3.30
Леверкузен - 2.75

Прогноза: Хамбургер - Леверкузен 3:3

 

Хофенхайм - Нюрнберг

11.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Марк Зееман

Хофенхайм приема Нюрнберг в двубой от 16-ия кръг. Домакините са шести във временното класиране, докато гостите заемат 11-о място. В последния рунд хофенхаймци завоюваха ценен пункт при гостуването си на Щутгарт. Нюрнберг пък загуби от Дортмунд с 0:2. Футболистите на Ралф Рангник узряха, откакто се изкачиха в Бундеслигата преди две години. Това неминуемо прави игрите им константни. Тази тенденция ще продължи и в срещата с Нюрнберг.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 1.61
Равен - 3.80
Нюрнберг - 5.50

Прогноза: Хофенхайм - Нюрнберг 3:1

 

Кайзерслаутерн - Волфсбург

11.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Петер Зипел

Туй е един двубой между съседи във временното подреждание. Лаутерите се намират на 12-а, а вълците - на 13-а позиция. Разбира се, това е и мач между може би двата най-непредвивими отбора в лигата.

Така например домакините преклониха глава пред Санкт Паули (1:0), след като една седмица по-рано опукаха Шалке с 5:0. За Волфсбург вече споменавахме, че не съумява да вземе спечелени срещи.

Тук трябва да отбележим, че възпитаниците на Стив Макларън нямат победа от 10-ия кръг, когато биха Щутгарт с 2:0. От тогава насам те имат четири хикса и едно поражение. В миналия кръг регистрираха нулево равенство с Вердер.

Естесвено, целите пред вълците са по-високи, което е напълно нормално предвид средствата, които се влагат в клуба. Макларън може да разчита на висококачествени футболисти като Един Джеко, Графите, Диего и Симон Кяер. Разбира се, има още добри състезатели в редиците на гостите. Двама от тях, Жозуе и Марио Манджукич, ще пропуснат мача с лаутeрите.

Техният наставник Курц, от своя страна, няма да може да ползва услугите на контузените Ян Шимунек и Сърджан Лакич.

Ще завърша анонса си за този мач с прогнозата. Действително човек трябва добре да помисли, преди да я даде. След като направи това, той с основание може да заложи на двойка. Все пак крайно време е вълците да тръгнат на победния път, ако искат да постигнат намеренията си.

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 2.45
Равен - 3.30
Волфсбург - 2.80

Прогноза: Кайзерслаутерн - Волфсбург 0:1

 

Дортмунд - Вердер

11.12.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Флориан Майер

Ето го десерта от съботните мачове тази седмица. Предпоставките да се получи спектакъл са големи. От една страна, домакините се намират в страхотна форма, а от друга, гостите бавно, но сигурно започват да напипват ритъма.

Черно-жълтите са водач в таблицата, като имат аванс от 10 точки пред втория Майнц. В предишния рунд те надвиха Нюрнберг с 0:2. Зелено-белите са на десета позиция, изоставайки с 10 пункта от зона Шампионска лига. Миналата седмица те направиха 0:0 с Волфсбург.

Във вторник хората на Томас Шааф записаха една много важна победа срещу европървенеца Интер в Шампионската лига. Вердер порази нерадзурите с класическото 3:0. Той си тръгна от надпреварата с достойнство, давайки ясен знак на европейската футболна общественост, че все още е в играта.

Нямам съмнения, че бременци ще окажат сериозна съпротива на неделния си съперник, който има забележителния актив от 40 точки. Ако Дортмунд продължава с тези си изяви, най-вероятно ще стане шампион.

Друг е въпросът, че отбори като Вердер също се борят до дупка за осъществяването на своите цели. Затова е много важно дортмундци да не губят в тези двубои, тъй като през пролетта те няма да бъдат никак малко.

Относно кадровата ситуация в двата стана, домакините няма да могат да заложат на Себастиан Кел, Патрик Овомойела и Флориан Кринге, а Лукас Бариос е под въпрос. От своя страна, гостите ще бъдат без Уго Алмейда, Уесли, Тим Боровски, Налдо и Себастиан Бьониш. Кладуио Писаро обаче отново е готов за игра. Перуанецът вече показа точен мерник, разписвайки се срещу Интер преди три дни.

32-годишният нападател е един от играчите, оформящи физиономията на Вердер. Той пристигна в тима през 1999 г., откогато всъщност Шааф е начело на зелено-белите. Вердер мина успешно през доста изпитания в последните години. На мнение съм, че и сега те ще съумеят да се измъкнат от незавидното положение, в което се намират. За тази цел им трябват добри резултатати, какъвто те могат да постигнат при визитата си на Дортмунд.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 1.57
Равен - 4.20
Вердер - 5.25

Прогноза: Дортмунд - Вердер 2:2

 

Фрайбург - Гладбах

12.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Волфганг Щарк

Тази среща доста прилича на тази между Кьолн и Айнтрахт. Фрайбург и Гладбах заедно с козлите и орлите се намираха в златната среда по същото време на миналия сезон. Сега обаче фрайбургци и франкфуртци са в горната половина на таблицата за разлика от опонентите си, които са в дъното. В предходния рунд подопечните на Робин Дут взеха скалпа на Хамбургер (1:0), а кончетата разочароваха за пореден път, понасяйки загуба от Хановер с 1:2.

Спасителният бряг се отдалечава от Гладбах. Разликата спрямо 15-ия Шалке набъбна на шест пункта. Разбира се, футболистите на Михаел Фронтцек нямат да се целят в 16-ото място, което осигурява участие в бараж за оставане. Те ще се борят за оцеляване още след края на сезона.

Така че отборът се нуждае от редовно печелене на точки, което идва с постоянни изяви. Времето неумолимо тече, затова реакцията в Гладбах трябва да бъде възможно най-бърза. Гостите са тим, който е способен да се справя с неприятностите, с които се сблъсква.

В този ред на мисли кончетата надали ще си заминат с трите пункта към дома, но пък и, честно казано, не вярвам, че ще паднат.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 1.90
Равен - 3.60
Гладбах - 3.80

Прогноза: Фрайбург - Гладбах 1:1

 

Майнц - Шалке

12.12.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: д-р Феликс Брюх

Краят на този кръг е всичко друго, но не и скучен, понеже Майнц и Шалке са два от тимовете, които попадат доста често в светлината на прожекторите от началото на сезона.

И докато за гелзенкирхенци това не е нещо ново, то за домакините безспорно е. Футболистите на Томас Тухел заемат втора позиция във временното подреждане. Почти на другата крайност са кралскосините, които отделиха доста средства за лятна селекция. Те са 15-и, намирайки се на 13 точки зад заветното трето място.

В предния рунд обаче момчетата на Феликс Магат сломиха Байерн с 2:0. Този успех бе последван от нов такъв, дошъл срещу Бенфика в Група B на Шампионската лига (1:2). Майнц пък загуби с 1:2 от Айнтрахт в 15-ия кръг на Бундеслигата.

Що се касае до кадровото отношение в двата тима, проблемите не са големи. Домакините не могат да заложат само на Тони Тапалович, Бо Свенсон и Ян Шимак, които са с травми. Миньорите пък ще бъдат без Кристиан Пандер, който беше болен от грип.

В тази връзка едва ли някой се съмнява в по-голямата класа на Шалке. Напоследък тя започва все по-често да се реализира на практика. По всяка вероятност гелзенкирхенци ще продължат победната си серия и след края на срещата с Майнц.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 2.50
Равен - 3.30
Шалке - 2.75

Прогноза: Майнц - Шалке 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168