ФИФА предупреди, че футболът ще е друг до намиране на ваксина


Н. Гавазов

ФИФА предупреди, че футболът ще е друг до намиране на ваксина

ФИФА предупреди, че строгите санитарни стандарти във футбола ще останат в сила, докато не бъде измислена ваксина срещу коронавирус, съобщава The Independent.

В документа, който бе изпратен до Федерациите на страните, се казва, че защитата на здравето и благополучието на всеки човек по света остава от първостепенно значение за ФИФА. Важно е да продължи да се насърчават следните мерки: насърчаване на хигиената, физическо разстояние, избор на здравословен начин на живот, правилно хранене и избягване на ненужни пътувания. До изобретяването на ваксината футболът ще е  напълно различен. Важен ръководен принцип е, че възобновяването на футболните дейности не трябва да застрашава здравето на хората или обществото.

Поради риска от разпространението на коронавирусна инфекция по целия свят, спортните събития масово се преместиха и отмениха. Избухването на COVID-19 бе регистрирано в края на миналата година в Ухан, Китай. Оттогава в света са открити повече от 6 милиона случая на инфекция. Регистрирани са над 368 хиляди смъртни случая.

  Сподели
107