Анонс на 15-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 15-ия кръг в Бундеслигата

Есеннният полусезон в Бундеслигата вече е към своя край. Тази седмица ще се изиграят срещите от 15-ия кръг. Преди него убедителен лидер в таблицата е Дортмунд, който има впечатляващия актив от 37 точки. Втори е Майнц със седем пункта по-малко от дортмундци, а трети - Леверкузен с 26 точки. В дербито на миналия рунд Хамбургер се наложи над Щутгарт с 4:2. В другите два по-интригуващи двубоя Кайзерслаутерн разнебити Шалке с 5:0, Хофенхайм и Леверкузен пък си поделиха точките (2:2).

Гвоздеят от програмата на този кръг е мачът между Шалке и Байерн. Срещата е крайно любопитна предвид представянето на двата тима до момента през кампанията. Мачовете Волфсбург - Вердер и Щутгарт - Хофенхайм също обещават да бъдат вълнуващи.

Санкт Паули - Кайзерслаутерн

03.12.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Кнут Кирхер

Този рунд се открива с двубоя между Санкт Паули и Кайзерслаутерн. Това е мач между двата новака в шампионата. Разликата в традициите им обаче е наистина голяма. И затова лаутерите, макар и новак, в последния кръг успяха да разгромят с 5:0 вицешампиона Шалке. С тези три точки те се изкачиха до 12-ата позиция в таблицата. От своя страна, миналата седмица хамбургци не успяха да вземат нищо от гостуването си на Вердер, като загубиха с класическото 3:0. Така Санкт Паули запази 14-ото си място във временното класиране, ала вече се намира само на три пункта от опасната зона.

Фаворит в този мач са гостите. Не само заради историята си, а и заради силните игри, които показват напоследък. Още един аргумент за успех на червените дяволи е слабото представяне на северняците у дома. Затуй двойката в тази среща е надеждна прогноза.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 2.40
Равен - 3.30
Кайзерслаутерн - 2.90

Прогноза: Санкт Паули - Кайзерслаутерн 0:2

 

Айнтрахт - Майнц

04.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Флориан Майер

Първият мач от съботната програма, който ще представим на вашето внимание, е този между Айнтрахт и Майнц. Двата тима вървяха добре по време на миналия сезон. През този те се представят още по-убедително. Орлите са на девето място във временното подреждане, като имат 20 точки на сметката си. Гостите пък заемат втора позиция, завоюваха 30 пункта и изостават със седем от водача Дортмунд. В предния рунд франкфуртци понесоха поражение от Байерн с 4:1, докато Майнц надделя над Нюрнберг с 3:0. Футболистите на Томас Тухел имат вече десет победи от началото на сезона, което е едно наистина сериозно постижение. Ако тази тенденция се запази, отборът може да се доближи до нещо голямо. Както се казва, апетитът идва с яденето.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 2.20
Равен - 3.20
Майнц - 3.40

Прогноза: Айнтрахт - Майнц 1:3

 

Фрайбург - Хамбургер

04.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Тобиас Велц

Осмият срещу седмия в таблицата. За разлика от местата, на които се намират Фрайбург и Хамбургер, амбициите им не са сходни. Гостите ще гонят класиране в евротурнирите, докато домакините ще бъдат доволни и на позиция в първата десятка. Миналата седмица състезателите на Армин Фее доказаха с успеха над Щутгарт с 4:2, че намеренията им не са безпочвени. От друга страна, фрайбургци преклониха глава пред Хановер (3:0). Ясният фаворит в тази среща е Хамбургер. Той е един доста качествен тим, на който му трябват победи, за да постигне целите си. Така че не се колебайте, а заложете на гостите.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 3.00
Равен - 3.40
Хамбургер - 2.30

Прогноза: Фрайбург - Хамбургер 0:1

 

Гладбах - Хановер

04.12.2010 г., 16:30 часа
Стадин: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Марко Фритц

Надали някой е очаквал, че след 14-ия кръг Хановер ще бъде на четвърто, а Гладбах - на последно място във временото класиране. Туй обаче е факт. Интересно е да се отбележи, че хановерци са вкарали по-малко попадения от кончетата (20 срещу 22). Разликата в допуснатите голове обаче е почти двойна (22 срещу 40). Именно защитната конструкция е звеното, което създава най-много грижи на Гладбах. В миналия кръг той отстъпи с 4:1 на Дортмунд. От друга страна, Хановер пък срази Фрайбург с класически резултат. Не че мачът не е важен за възпитаниците на Мирко Сломка, ала за домакините той е от съдбоносно значение. Те се намират в незавидна ситуация и ще сторят всичко по силите си, за да се измъкнат от нея. Можем да бъдем сигурни, че играчите на Михаел Фронтцек ще изядат тревата, за да спечелят утрешния двубой.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 2.25
Равен - 3.40
Хановер - 3.10

Прогноза: Гладбах - Хановер 2:1

 

Щутгарт - Хофенхайм

04.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: д-р Йохен Дреес

Без съмнение един от топмачовете в този рунд. Швабите, макар и да заемат едва 17-о място в таблицата, имат немалки възможности. Това се вижда повече от добре в Лига Европа, в която те се класираха за 1/16 финалите. В сряда загубиха от Йънг Бойс с 4:2 в предпоследния си двубой от група H. Явно този резултат идва да покаже, че щутгартци са прехвърлили вниманието си върху важното домакинство на Хофенхайм.

Състезателите на Ралф Рангник играят силно от началото на кампанията. Те са шести в таблицата, като в предишния кръг успяха да спечелят точка срещу Леверкузен (2:2). В същото това време Щутгарт падна от Хамургер с 4:2.

Въпреки различния начин, по който двата отбора се представят дотук през сезона, те са два равностойни съперника.

Тъй че двубоят между тях може да се реши от отделен футболист. Безспорно както Щутгарт, така и Хофенхайм има в състава си силни единици. Една от тези на Щутгарт ще липсва срещу хофенхаймци. Става въпрос за наказания Чиприан Марика. Под въпрос за срещата с Хофенхайм пък са Сердар Тасчи, Стефано Челоци, Йоан Одел и Халид Буларуз.

От друга страна, Рангник няма да може да разчита на трайно контузените Йосип Шимунич, Том Щарке, Мануел Гулде и Чинеду Обаси.

Въпреки това двата отбора притежават равностойни заместници на отъстващите футболисти. Един от тях, Гилфи Сигурдсон, донесе точката на Хофенхайм срещу Леверкузен.

Очаквам един много хубав двубой между Щутгарт и Хофенхайм. Домакините са опряни до стената и не могат да си позволят грешка. Вярно, че опонентът е добър, но пък тим като Щутгарт трябва да може да излиза от неприятни ситуации, каквато несъмнено е настоящата.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 2.20
Равен - 3.50
Хофенхайм - 3.10

Прогноза: Щутгарт - Хофенхайм 3:2

 

Волфсбург - Вердер

04.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген-Арена", Волфсбург
Съдия: Дениз Айтекин

Волфсбург и Вердер се изправят един срещу друг в също доста интересна среща. Както вълците, така и зелено-белите не оправдават предварителните очаквания. Хората на Стив Макларън са едва 13-и, докато Вердер е 11-и във временното подреждане. В предходния рунд Волфсбург не успя да надвие Кьолн (1:1). Вердер обаче взе глътка въздух, след като би Санкт Паули с 3:0.

Както е известно, бременци се простиха с възможността да играят в евротурнирите и напролет. Големите мъки на Торстен Фрингс и сие са свързани с неубедителните действия в отбрана. Тимът е допуснал 31 гола за 14 кръга в първенството, при положение че в него се подвизават защитници от класата на Пер Мертезакер, Налдо, Микаел Силвестър, Петри Пасанен и Клеменс Фритц.

В тази връзка Шааф ще трябва да се откаже от услугите на наказания Уго Алмейда и контузените Клаудио Писаро и Силвестър за предстоящата среща. Макларън пък не може да заложи на Графите.

Независимо от проблемите си в кадрови план, Волфсбург и Вердер ще търсят победата докрай, тъй като само тя ги устройва. Това са два от отборите с най-голям бюджет в Бундеслигата и едно евентуално пропускане на участие в евротурнирите би им струвало доста скъпо.

Реално погледнато обаче трудно можем да дадем предимство на един от двата тима. Първо, силите са доста изравнени и, второ, мотивацията и при домакините, и при гостите ще бъде пределна.  От тази гледна точка равенството е най-адекватната прогноза, която може да се даде за този двубой.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 2.00
Равен - 3.60
Вердер - 3.50

Прогноза: Волфсбург - Вердер 2:2

 

Шалке - Байерн

04.12.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Петер Гагелман

Шалке и Байерн ще премерят сили в дербито на този кръг. Мачовете между гелзенкирхенци и мюнхенци винаги са били крайно интересни. Неведнъж е успявал да победи отборът, намиращ се в по-слаба форма. Атмосферата около тези срещи е много нажежена.

Настоящият дуел не прави изключение. Както кралскосините, така и червените имат високи цели, които преследват, ала за момента те не са много близо до тяхното осъществяване. Домакините са едва на 15-о място в таблицата и имат 13 точки на сметката си, изоставайки с толкова от зона Шампионска лига. Гостите пък заемат пета позиция и са спечелили 23 пункта, намирайки се на цели 14 от водача Дортмунд.

В последния кръг Шалке претърпя тежка загуба от Кайзерслаутерн с 5:0, докато Байерн сломи Айнтрахт с 4:1.

До края на полусезона остават още три рунда, от които двата тима ще се опитат да извлекат максимума. Поради това единствено победата в дербито ще бъде част от плановете на Шалке и Байерн.

За която мюнхенци ще се борят без всичките си козове. Аут от терените са Холгер Бадщубер, Ариен Робен, Ивица Олич и Мирослав Клозе. За миньорите пък единственият отсъстващ е Леван Кения, който все още се възстановява от травма.

Така или иначе Шалке и Байерн разполагат с двата най-качествени състава в шампионата. Един играч като Анатолий Тимошчук доскоро не играеше редовно. Той заедно с още няколко състезатели в лицето на Андреас Отъл, Даниел Пранич и Хамит Алтънтоп дочака шанса си и се възползва от него. Тези играчи до голяма степен заличават липсата на водещите фигури.

Факт е, че баварците не бяха в оптимална форма в първите два месеца и половина от началото сезона. Те обаче набраха инерция, а тогава става опасно за всеки един опонент. Шалке ще се хвърли здраво срещу Байерн, ала мюнхенци ще съумеят да изтръгнат три точки от гостуването си в Гелзенкирхен.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 3.40
Равен - 3.40
Байерн - 2.10

Прогноза: Шалке - Байерн 1:2

 

Леверкузен - Кьолн

05.12.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: д-р Феликс Брюх

Леверкузен и Кьолн са два отбора, които се представят по напълно различен начин досега през кампанията. Аспирините са трети във временното класиране и са завоювали 26 точки. От своя страна, козлите заемат незавидното 16-о място, като имат актив от едва 12 пункта. Миналата седмица гостите взеха ценна точка при домакинството си на Волфсбург (1:1). Леверкузен също завърши наравно. Аспирините направиха 2:2 с Хофенхайм, след като изтвърваха комфортен аванс от две попадения. Тук спокойно можем да дадем предимство на домакините, които в сряда се класираха за 1/16 финалите на Лига Европа. Момчетата на Юп Хайнкес ще продължат добрите си игри с успех над Кьолн.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 1.40
Равен - 4.50
Кьолн - 8.00

Прогноза: Леверкузен - Кьолн 4:1

 

Нюрнберг - Дортмунд

05.12.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Михаел Вайнер

Нюрнберг и Дортмунд застават един срещу друг в неделния вечерен мач. Домакините се представят добре от старта на кампанията. Те заемат десета позиция във временното подреждане, като до този момент са събрали 18 точки. Изявите на гостите пък могат да бъдат определи с една дума и тя е зашеметяващо. Черно-жълтите са убедителен водач в таблицата посредством 37-те точки, които имат в актива си. В предишния кръг дортмундци треснаха Гладбах с 4:1, докато нюрнбергци сведоха глава пред Майнц (3:0). Освен това вчера гостите биха Карпати с 3:0 и се доближиха до излизане от групите на Лига Европа. Имайки предвид формата на Нюрнберг и Дортмунд, би било изненада, ако гостите не спечелят. Победният рейд на Дортмунд няма да бъде безкраен, но пък няма и да свърши в Нюрнберг.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 4.50
Равен - 3.75
Дортмунд - 1.72

Прогноза: Нюрнберг - Дортмунд 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158