KNVB ще преговаря с правителството на Нидерландия


Н. Гавазов

KNVB ще преговаря с правителството на Нидерландия

Кралският нидерландски футболен съюз (KNVB) ще излъчи работна група, която ще изготви пътна карта за връщане на феновете на стадионите и също така ще започне преговори с правителството на Нидерландия, относно вчерашното изявление на здравния министър на страната Уго де Йонге, който предупреди, че феновете няма да могат да посещават стадионите, докато не бъде измислена ваксина за коронавирус.

Веднага след това изказване  KNVB публикува изявление на официалния си сайт: "Бихме се ужасили, ако трябва да играем без зрители толкова дълго. Това ще лиши зрелището на милиони фенове. Също така, това ще бъде сериозен финансов удар за професионалната футболна индустрия. Преговаряме с правителството за това по причината, че холандските клубове над средното ниво зависят от доходите от присъствие на мачове. Ето защо това изявление дойде като пълна изненада за нас".

Сега става ясно, че KNVB вече разработва план, как феновете да присъстват на стадионите. Предполага се, че броят на зрителите ще бъде редуциран с цел спазване на социалната дистанция, а също така на входовете ще бъдат поставени термокамери. Този план ще бъде обсъден със здравното правителство и утвърден преди старта на новия сезон.

  Сподели
106