Демба Ба обвини френските учени в расизъм


Н. Гавазов

Демба Ба обвини френските учени в расизъм

Нападателят на Истанбул Башакшехир Демба Ба, известен с това, че игра за Нюкасъл Юнайтед и Челси, разкритикува идеята за тестване на коронавирусна ваксина върху африканците.

"Добре дошли на Запад, където белите хора вярват, че те са толкова по-добри, че расизмът става нормален. Време е да надигнете", написа сенегалецът в своя Twitter.

По време на излъчване по френска телевизия, професорите Жан-Пол Мира, ръководител на отделението за интензивно лечение в болница в Париж и Камил Лохт, директор на научните изследвания на Френския национален здравен институт, обсъдиха пандемията на коронавирус. Учените изразиха мнението, че COVID-19 вероятно може да бъде излекуван с ваксина за туберкулоза, но уточни, че тя първо трябва да бъде тествана в Африка.

Вирусът COVID-19 бе  открит  в Китай в края на миналата година. Първоначално правителството на комунистическата държава се опита да скрие проблема и дори подаде грешни данни към Световната здравна организация, с което попречи на предотвратяването на заразата в световен мащаб.

Според последните съобщения заразените са над 1 милион, а повече от 53 хиляди души починаха от коронавируса.

  Сподели
100