Президентът на беларуския футбол: Продължаваме


Н. Гавазов

Президентът на беларуския футбол: Продължаваме

Президентът на Федерацията по футбол на Беларус Владимир Базанов коментира решението за продължаване на първенството в контекста на коронавирусната пандемия, а също така разказа за мерки за борба с инфекцията по  стадионите.

"Няма критична ситуация, така че продължаваме първенството. До втория кръг купихме 500 литра антисептик и те потеглиха към стадионите.

Най-важното е хората сами да разбират. Да мият  ръцете си, често да използват  антисептик. Не са кихали, болните не ходят  на стадиона.

Никой не ни притиска, нито УЕФА, нито ФИФА. Сами вземаме решението. Не казваме, че ще играем цялото първенство. Ако има някаква критична ситуация, тогава ще спрем турнира", заяви Базанов.

Към 31 март в света са регистрирани повече от 820 хиляди случая на коронавирусна инфекция, а около 40 хиляди са регистрираните смъртни случаи, освен това от броя на заразените са излекувани над 170 хиляди души. В Беларус диагнозата коронавирус е поставена в 152 случая. Регистрираните възстановявания са  47, а смъртните случаи - 1.

  Сподели
148