ФИФА приготви милиарди за спасение на футбола


Н. Гавазов

ФИФА приготви милиарди за спасение на футбола

Международната футболна федерация (ФИФА) планира да създаде специален паричен фонд, с който да помогне на лигите и клубовете. оказали се в тежко финансово положение поради коронавируса. Според The ​​New York Times, организацията е подготвила "огромни пари", за да спаси футболната индустрия.

Последният доклад на ФИФА сочи, че Организацията  има резерв от 2.74 милиарда долара. Федерацията е готова да отдели част от тази сума във фонд, който ще се управлява независимо от ръководството на организацията. ФИФА ще се предоставя парите на клубове, засегнати от кризата, причинена от коронавируса.

Организацията се принуди да предприеме такава стъпка заради някои случаи през миналата седмица. Първо, Уругвайската футболна федерация уволни 400 служители поради спирането на сезона. По-късно стана известно, че словашкият клуб Жилина ще престане да съществува.

Футболните турнири са прекъснати поради разпространението на коронавируса, а футболистите масово отказват част от заплатите си, за да помогнат на клубовете си.

  Сподели
144