Анонс на 13-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 13-ия кръг в Бундеслигата

За разлика от обикновено 13-ият кръг в Бундеслигата ще се изиграе в два дни - събота и неделя.  Убедителен водач в таблицата преди неговото начало е Дортмунд, който има впечатляващите 31 точки на сметката си. Футболистите на Юрген Клоп са следвани от Леверкузен и Майнц, като и двата тима са с по 24 пункта.

В дербито на предния рунд Дортмунд надделя над Хамбургер с 2:0. В останалите по-интересни срещи от кръга Кайзерслаутерн и Щутгарт направиха зрелищно 3:3, Волфсбург и Шалке също не излъчиха победител (2:2), Байерн победи категорично Нюрнберг с 3:0 в баварско-франкския дуел.

Тази седмица трудно можем да определим кой двубой е дербито на кръга, тъй като ни очакват два страхотни мача: Шалке - Вердер и Леверкузен - Байерн.

Айнтрахт - Хофенхайм

20.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Маркус Вингенбах

Първата среща, която Futbol - TV ще ви представи, противопоставя Айнтрахт и Хофенхайм. Туй е мач между два отбора, намиращи се в горната половина на временното класиране. Орлите са на пето място и до този момент през сезона са спечелили 20 точки. Хофенхаймци пък са осми, като имат 18 пункта. В предишния рунд франкфуртци грабнаха ценна точка при визитата си на Вердер (0:0). От своя страна, момчетата на Ралф Рангник допуснаха неочаквана загуба от Фрайбург с 0:1. Не се съмнявам, че ни предстои да гледаме един завързан двубой, в който нещата клонят към хикс.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 2.25
Равен - 3.40
Хофенхайм - 3.10

Прогноза: Айнтрахт - Хофенхайм 1:1

 

Фрайбург - Дортмунд

20.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Марко Фритц

Четвъртият срещу първия във временното подреждане. И докато представянето на Дортмунд дотук през кампанията не е до такава степен изненадващо, то при Фрайбург положението е различно. Възпитаниците на Робин Дут определено надскачат боя си. Фрайбургци са завоювали 21 точки и се намират в зона Лига Европа. Е, разбира се, настроението в дортмундския лагер не е по-лошо, дори напротив. Черно-жълтите са лидер в таблицата, имат 31 пункта и водят със седем пред втория Леверкузен. Последната седмица и двата тима се поздравиха с успех. Фрайбург излъга Хофенхайм с 0:1, Дортмунд изкова важна победа срещу Хамбургер (2:0). Безсъмнено дортмундци са фаворитът в този мач. Нещо, което е напълно закономерно предвид много силните изяви на Себастиан Кел и компания. Дормунд има забележителните 10 успеха от старта на сезона и можете да се чувствате спокойно, ако заложите на тях.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 5.50
Равен - 3.75
Дортмунд - 1.61

Прогноза: Фрайбург - Дортмунд 0:3

 

Хановер - Хамбургер

20.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: д-р Йохен Дреес

Въпреки по-ниските си амбиции, Хановер се намира на по-предна позиция в таблицата от Хамбургер. Играчите на Мирко Сломка заемат седмо място, докато хамбургци са на 10-о. Миналия кръг хановерци се справиха с Майнц (0:1). Хамбургер пък понесе поражение от Дортмунд с 2:0. Титлата се отдалечава все повече от Хамбургер, но ако той продължава в същия дух, може да се размине с участие в Европа за втора поредна година, което би се отразило доста зле върху клуб, в който се подвизават футболисти от калибъра на Франк Рост, Хайко Вестерман, Пьотр Троховски и Рууд ван Нистелроой. Затова трите точки са задължение за хората на Армин Фее и те определено имат възможности да ги измъкнат.

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.87
Равен - 3.40
Хамбургер - 2.37

Прогноза: Хановер - Хамбургер 1:2

 

Гладбах - Майнц

20.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Бабак Рафати

Досега кампанията се развива по коренно различен начин за Гладах и Майнц. Кончетата тънат в зоната на изпадащите, като имат едва два успеха от старта на сезона. От друга страна, състезателите на Томас Тухел са трети във временното подреждане и имат 24 пункта. В последно време обаче нещата изглеждат по-добре за мьонхенгладбахци. В последните си три срещи домакините имат загуба, равен и победа, докато Майнц е с три последователни поражения. Вижда се, че хората на Тухел започнаха да изпускат пара. Сега на дневен ред идва въпросът кога ще спре тази тенденция. Защото колкото по-рано тя приключи, толкова по-спокойни ще бъдат в Майнц. Гостите ще искат да си тръгнат с нещо от утрешното си гостуване и от тази гледна точка не бихте сбъркали, ако прогнозирате реми.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 2.40
Равен - 3.40
Майнц - 2.80

Прогноза: Гладбах - Майнц 2:2

 

Нюрнберг - Кайзерслаутерн

20.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Тобиас Велц

Нюрнберг и Кайзерслаутерн ще застанат един срещу друг в двубой от 13-ия кръг. Домакините се представят на ниво от началото на кампанията и се намират на 10-а позиция в таблицата. Нюрнбергци са завоювали 18 точки и се намират на само две от зона Лига Европа. Не така стоят нещата при лаутерите. Подопечните на Марко Курц са на крачка от опасната зона. Те имат 11 точки и само една ги дели от зоната на здрача. В предния 12-и рунд домакините инкасираха класическа загуба от Байерн, докато гостите сътвориха истински героизъм, печелейки точка срещу Щутгарт (3:3). Трудно можем да дадем предимство на един от двата тима. Незавидната ситуация, в която се намира Кайзерслаутерн, обаче е достатъчен повод за мотивация. Така че един залог за лаутерите би бил рисков, но не и алогичен.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 1.95
Равен - 3.50
Кайзерслаутерн - 3.75

Прогноза: Нюрнберг - Кайзерслаутерн 0:1

 

Шалке - Вердер

20.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Кнут Кирхер

Един от двата топдвубоя на този 13-и кръг е между Шалке и Вердер. Тази среща обещава да бъде крайно интересна не само заради визитките, с които могат да се похвалят двата тима, а също така и поради настоящото положение, в което те са се озовали. Ако мога да го определя с една дума, то тя би била бедствено. Гелзенкирхенци се намират чак на 16-о място във временното класиране. Разликата спрямо водача Дортмунд е цели 21 точки. Едва ли някой при миньорите вече си мисли за сребърна салатиера. Сигурен съм обаче, че те ще гонят до последно място в тройката. Тази цел обаче може да бъде постигната само с добри резултати.

Какъвто не е равенството, което Шалке записа при визитата си на Волфсбург (2:2). В сегашния момент кралскосините трябва да бият наред, независимо срещу кой.

Почти същата е и ситуацията в Бремен. Зелено-белите се намират на 11-о място във временното подреждане, като дотук през кампанията са спечелили скромните 15 точки. Вердер също ще се цели в топ 3. Задача, която няма да бъде никак лесна за изпълнение предвид нестабилните игри на отбора. Каквато безусловно беше нулевото реми на собствен на терен срещу Айнтрахт.

Големите проблеми на северняците са в защитния вал. Отбраната на Вердер е получила 27 гола за 12 мача, което е недопустимо много за такъв класен тим.

Тези трудности обаче не са свързани само с кадровите проблеми, които наистина мъчеха и продължават да мъчат Томас Шааф. Причина за тях (трудностите) е и слабата форма, в която се намират стожери в тима като Пер Мертезакер и Петри Пасанен.

Иначе, като заговорихме за кадрови проблеми, Шааф няма да може да разчита на Клаудио Писаро, Тим Боровски, Налдо, Себастиан Бьониш и Кристиан Фандер за тежкото гостуване на Шалке. Участието на Марко Арнаутович в срещата пък все още не е сигурно.

В стана на миньорите нещата изглеждат почти перфектно. Единствено бранителят Никола Плестан няма да бъде на разположение на Феликс Магат. Ексфутболистът на Лил все още не е готов за игра, след като боледува от грип.

Това, че Магат до голяма степен ще може да заложи на най-доброто, с което разполага, би могло да наклони везните в полза на гелзенкирхенци. При тях вече започнаха да се виждат малки предпоставки за оптимизъм. За разлика от Вердер, където предстои още много работа, докато се излезе от неприятното положение. Следователно миньорите са способни да победят утрешния си опонент.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 2.20
Равен - 3.40
Вердер - 3.20

Прогноза: Шалке - Вердер 3:2

 

Леверкузен - Байерн

20.11.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Флориан Майер

Последната предвидена за събота среща противопоставя Леверкузен и Байерн. Двубоите между тези два отбора винаги са били много вълнуващи. В края на миналото и началото на новото столетие аспирините и баварците си оспорваха титлата. В последните години това невинаги е така, ала все пак туй са два от тимовете в Бундеслигата, които командват парада.

След встъпителните слова се впускам в конкретен анализ на идущия дуел. Да започнем от моментното класиране на двата съперника. Леверкузен е втори с 24 точки, намирайки се на седем зад първия Дортмунд. Мюнхенци пък заемат шеста позиция и имат актив от 19 пункта. В предния рунд футболистите на Юп Хайнкес изтръгнаха трите точки при гостуването си на Санкт Паули (0:1). Баварците също постигнаха успех. Те биха убедително Нюрнберг с 3:0 в баварско-франкското дерби.

Целите и пред двата отбора са високи. Домакините ще искат да се класират за Шампионската лига, а гостите да защитят титлата си.

Относно кадровите проблеми, те определено са по-големи в Байерн. Луис ван Гаал не може да заложи на Мирослав Клозе, Ивица Олич и Ариен Робен. Марк ван Бомел и Мартин Демикелис пък са под въпрос. От друга страна, Хайнкес ще може да пусне в игра почти най-доброто, което има на свое разположение, след като от травми се възстановиха Сами Хюпия и Ерен Дердийок. Гонсало Кастро все още не може да играе, но възстановяването му протича добре.

Сигурен съм, че ни очаква един истински спектакъл. Заводският отбор е решен да постигне първа победа над баварците от шест години. Червените пък ще търсят успеха, тъй като трябва да догонват лидера Дортмунд.

Накрая идва ред и на прогнозата. Честно да си призная, прогнозирането на този мач не е никак лесно. И двата тима имат своите плюсове. Мнозина биха заложили на гостите, защото Байерн си е Байерн. Не че това не е така, но този отбор на баварците разполага и с доста сериозен потенциал, който спомага за извличане на максимума от дадената ситуация. Ето защо двойката в този дуел изглежда добър ход.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 3.00
Равен - 3.40
Байерн - 2.30

Прогноза: Леверкузен - Байерн 0:2

 

Щутгарт - Кьолн

21.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Кристиан Дингерт

Щутгарт и Кьолн застават един срещу друг в първия мач от неделната програма. Както швабите, така и козлите до този момент не се представят според очакванията. Щутгарт е едва 14-и в таблицата, като е завоювал 11 точки. От своя страна, Кьолн е на последното 18-о място и има само осем пункта. В последния кръг играчите на Йенс Келер изтърваха успеха срещу Кайзерслаутерн (3:3). Кьолн пък бе пометен от Гладбах с 0:4. Фаворит в този мач е Щутгарт, който трябва да преследва целите си. Миналата седмица швабите пропуснаха победата срещу латутерите, но този път няма да сбъркат.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 1.53
Равен - 4.00
Кьолн - 6.00

Прогноза: Щутгарт - Кьолн 3:0

 

Санкт Паули - Волфсбург

21.11.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Маркус Шмидт

Санкт Паули и Волфсбург слагат края на кръга. Двата тима са съседи във временното класиране. Вълците са 12-и, а Санкт Паули - 13-и. В предишния кръг Волфсбург не съумя да се наложи над Шалке и стигна само до 2:2, след като водеше с 2:0. От друга страна, Санкт Паули понесе загуба от Леверкузен с 0:1. Волфсбург има намерение да се класира за евротурнирите, а една такава цел може да бъде осъществена само при константни изяви. Тимът все още е в играта и с една победа срещу Санкт Паули ще направи крачка напред.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 3.20
Равен - 3.40
Волфсбург - 2.20

Прогноза: Санкт Паули - Волфсбург 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190