Скоулс сравни Световното клубно първенство с турнир по бадминтон


Н. Гавазов

Скоулс сравни Световното клубно първенство с турнир по бадминтон

Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс сравни Световното клубно  първенство по важност с локално  състезание по бадминтон.

През миналия уикенд Ливърпул победи Фламенго на финала на Световната купа и спечели трофея за първи път в историята си, който Скоулс взе и с Юнайтед през 2008 година.

Въз основа на собствения си опит Пол не възприема трофея, разигран в Катар, като нещо сериозно. Според Скоулс,  тази купа се е загубила сред другите му награди.

"Е, искате да спечелите този трофей някога, но не е, че ние отчаяно сме копнеели  да го спечелим.

Дори сега, когато ни питат за спечелените трофеи, не споменаваме Световното клубно  първенство. Не го споменавам. Не се шегувам - сериозен съм!

Но знаете, като всяко друго нещо, значението му може да се преувеличава с годините. Изглежда, че Ливърпул се радваше, те отпразнуваха тази победа и вероятно ще я сложат  сред постиженията си - но когато играхме, този трофей не го възприемехме сериозно.

Можете да погледнете назад и мисля, че ще бъдете много щастливи, но не мисля, че вие ​​като играч сте си поставили за цел да спечелите Световното клубно първенство.

Какво бих предпочел да спечеля: трофеят на Световното клубно първенство или трофеят с моя местен клуб по бадминтон? Трофеят по бадминтон!", заяви Скоулс.

  Сподели
153