Анонс на 11-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 11-ия кръг в Бундеслигата

Тази седмица ще станем свидетели на 11-ия кръг в Бундеслигата. Преди неговото изиграване лидер във временното подреждане е Дортмунд с 25 точки, следван от Майнц с 24 и Хофенхайм с 18. В зоната на здрача пък се намират Шалке и Гладбах, като и двата тима имат по шест пункта. В предишния десети рунд Дортмунд спечели битката за върха, побеждавайки Майнц с 0:2. В другите два по-интересни двубоя от кръга Леверкузен грабна ценни три точки при визитата си на Шалке (0:1), а Волфсбург надви Щутгарт с 2:0.

В дербито на този единайсети рунд един срещу друг ще застанат Щутгарт и Вердер. Мачът Гладбах - Байерн също буди заострен зрителски интерес, най-вече заради историята на тези срещи. Двубоят между Леверкузен и Кайзерслаутерн допълва тройката на топмачовете на 11-ия кръг.

Шалке - Санкт Паули

05.11.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Съдия: д-р Йохен Дреес

Съдбоносен мач за Шалке и не толкова за Санкт Паули. Гелзенкирхенци се намират на 17-о място в таблицата, въпреки много средства, които пръснаха за селекция. Липсата на резултати покачва напрежението в клуба с всеки изминал ден. Миналата седмица кралскосините претърпяха неприятно поражение с 0:1 от Леверкузен. Днес предстои второ поредно домакинство на миньорите. Този път гост е Санкт Паули.

Хамбургци се представят на ниво от началото на сезона и са 13-и във временното класиране. Тимът се намира на цели седем пункта от зоната на изпадащите. Знаем, че целта на Санкт Паули е именно запазването на елитния статут и за догодина. В предния кръг момчетата на Холгер Станиславски преклониха глава пред Айнтрахт (1:3).

Големият фаворит в днешната среща са домакините. Това обаче съвсем не означава, че гостите няма да се постараят максимално, за да окажат здрава съпротива на опонента си. От тази гледна точка ни очаква един здрав и вероятно нервен мач, в който Шалке най-накрая ще съумее да зарадва изстрадалите си почитатели с една победа.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 1.61
Равен - 3.75
Санкт Паули - 5.50

Прогноза: Шалке - Санкт Паули 2:1

 

Айнтрахт - Волфсбург

06.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Петер Зипел

Разликата в точките, които имат Айнтрахт и Волфсбург, е само три, но разликата между позициите, които двата отбора заемат в таблицата, е осем. Айнтрахт е пети, Волфсбург - дванайсети. Нещо, което идва да покаже, че при една победа гостите могат да се изкачат с доста места нагоре, и обратното, ако орлите загубят - да се смъкнат с няколко места надолу във временното класиране. В миналия рунд франкфуртци се справиха със Санкт Паули (1:3). Волфсбург също се поздрави с успех - 2:0 срещу Щутгарт. Вълците имат предимство заради по-високата си индивидуална класа, която ще реши мача в тяхна полза. Затова заложете на Един Джеко и компания.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 2.37
Равен - 3.40
Волфсбург - 2.87

Прогноза: Айнтрахт - Волфсбург 0:2

 

Фрайбург - Майнц

06.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Волфганг Щарк

Ако тази среща се бе играла преди година по това време, силите щяха да изглеждат доста изравнени. Сега обаче това не е така. Майнц играе много силно от старта на сезона и заема втора позиция в таблицата. Фрайбург също не се представя толкова зле. Подопечните на Робин Дут са 10-и във временното подреждане. Предишната седмица домакините и гостите загубиха срещите си съответно от Байерн с 4:2 и от Дортмунд с 0:2. Този мач е един от тези, които ще покажат дали наистина Майнц има сили, ако не да се бори за титлата, то поне да се класира за евротурнирите. Предизвикателството за хората на Томас Тухел е голямо и от показаното дотук през кампанията изгледите за техен успех не са никак лоши.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 2.90
Равен - 3.30
Майнц - 2.40

Прогноза: Фрайбург - Майнц 0:1

 

Хамбургер - Хофенхайм

06.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Гюнтер Перл

Много важен двубой и за Хамбургер, и за Хофенхайм. Домакините се целят в титлата, гостите - в Европа. Момчетата на Армин Фее се намират на 8-о място във временното класиране, като изостават с 10 пункта от водача Дортмунд. Хофенхаймци пък са трети, намирайки се на седем точки зад черно-жълтите. В последния кръг хамбургци отстъпиха на Кьолн с 3:2, докато футболистите на Ралф Рангник опукаха Хановер с 4:0. Макар и срещу труден съперник, домакините трябва да победят на всяка цена, ако искат да запазят живи шансовете си за спечелване на сребърната салатиера. Хамбургер има нужния потенциал, за да се справи с туй изпитание.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 2.10
Равен - 3.40
Хофенхайм - 3.40

Прогноза: Хамбургер - Хофенхайм 3:1

 

Гладбах - Байерн

06.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Кнут Кирхер

Преди 35 години това бе голямото дерби на немския футбол, ала в момента славата на този сблъсък е доста поовехтяла. Докато Байерн продължи със силните си изяви и се превърна в истински хегемон, Гладбах слезе от върха и попадна в миманса на немския футбол. Този факт обаче не намалява заряда на срещите между мьонхенгладбахци и мюнхенци.

Гладбах винаги е играл извънредно мотивирано срещу Байерн. Просто историята си е история.

Що се отнася до сегашната ситуация, домакините са последни в таблицата, като имат едва шест пункта на сметката си. Червените също не са там, където трябва да са. Възпитаниците на Луис ван Гаал се намират на 7-о място във временното подреждане, като пасивът им спрямо лидера Дортмунд е 10 точки. В предния десети кръг Гладбах загуби от Кайзерслаутерн с 3:0. Байерн пък се наложи над Фрайбург с 4:2. В средата на тази седмица баварците регистрираха още една победа, спечелвайки изразително с 0:4 срещу Клуж в Шампионската лига.

В кадрово отношение и двата тима изпитват сериозни проблеми. Михаел Фронтцек няма да може да заложи на контузения Данте, наказаните Хуан Аранго и Торбен Маркс и болния от грип Лоуган Баийи. Луис ван Гаал пък ще се лиши от услугите на редица водещи футболисти - Марк ван Бомел, Мирослав Клозе, Ивица Олич, Франк Рибери и Ариен Робен.

Както Гладбах, така и Байерн се нуждае от точки. Сигурен съм, че ни очаква зрелищен двубой, в който набиращата инерция баварска машина ще запише успех срещу мьонхенгладбахци.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 5.50
Равен - 4.00
Байерн - 1.57

Прогноза: Гладбах - Байерн 1:2

 

Нюрнберг - Кьолн

06.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Маркус Шмидт

Нюрнберг приема Кьолн в среща от 11-ия кръг. Момчетата на Дитер Хекинг заемат девето място в таблицата, докато Кьолн е 15-и, намирайки се само на две точки от опасната зона. Предишната седмица и двата отбора се справиха със съпротивата на два от най-силните отбори в лигата. Нюрнберг би Вердер с 2:3. Кьолн се наложи у дома със същия резултат над Хамбургер. Домакините се намират по-добра форма и играят по-константно от гостите, затова и ще победят в утрешния двубой.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 1.90
Равен - 3.40
Кьолн - 4.00

Прогноза: Нюрнберг - Кьолн 3:2

 

Хановер - Дортмунд

07.11.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия:

Мач между шестия и първия във временното подреждане. Хановер понесе тежка загуба от Хофенхайм в предишния кръг (4:0). Дортмунд пък спечели с 0:2 битката за върха срещу Майнц. Вчера подопечните на Юрген Клоп завоюваха стратегическо нулево равенство срещу ПСЖ в Лига Европа. Сезонът за дортмундци досега се развива повече от добре и те ще се опитат всячески да продължат тази тенденция, постигайки успех на "АВД-Арена".

Коефициенти от bet365:

Хановер - 4.50
Равен - 3.75
Дортмунд - 1.72

Прогноза: Хановер - Дортмунд 0:2

 

Леверкузен - Кайзерслаутерн

07.11.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия:

Леверкузен и Кайзерсатурн ще се изправят един срещу в един от топдвубоите на този кръг. Аспирините се изявяват в добра светлина до този момент през сезона в шампионата, като се намират на четвърта позиция чрез своите 18 пункта. Лаутерите не могат да се похвалят със същото. Момчетата на Марко Курц са 14-и и имат 10 точки на сметката си. В миналия рунд леверкузенци изтръгнаха трите точки срещу Шалке (0:1). Кайзерслаутерн също записа победа - 3:0 над Гладбах. Вчера хората на Юп Хайнкес измъкнаха много ценен успех над Арис в Лига Европа, след като Артуро Видал отбеляза победното попадение в 90-ата минута. Добрите резултати, коите регистрира Леверкузен в последно време, биха дали нужния попътен вятър, който да тласне отбора към победа срещу червените дяволи.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 1.44
Равен - 4.33
Кайзерслаутерн - 7.00

Прогноза: Леверкузен - Кайзерслаутерн 4:2

 

Щутгарт - Вердер

07.11.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия:

Накрая, но не на последно място, идва ред и на дербито на този 11-и кръг, в което един срещу друг ще премерят сили Щутгарт и Вердер. И двата тима не се представят според очакванията. Швабите се намират чак на 16-а позиция в таблицата. Възпитаниците на Йенс Келер са спечелили едва седем точки от началото на сезона. Зелено-белите пък са 11-и, като имат 14 пункта. Целите пред Щутгарт и Вердер са големи и за да бъдат изпълнени те, нужно е да се печелят редовно точки. В последния кръг швабите бяха сломени от Волфсбург с 2:0. От своя страна, Вердер разочарова срещу Нюрнберг (2:3).

Съвсем различно се развиват нещата за Щутгарт в Лига Европа. Вчера швабите биха категорично Хетафе с 0:3 в среща от групите на втория по сила евротурнир. С това футболистите на Келер продължиха със стопроцентовата си успеваемост в Група H. Щутгарт има четири победи от четири срещи и е лидер във временното класиране пред Йънг Бойс, Хетафе и Одензе.

От друга страна, във вторник Вердер загуби на свой терен от Твенте с 0:2 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Така момчетата на Томас Шааф се озоваха на последно място в Група A, в която са още Тотнъм и Интер. Бременци имат едва два спечелени пункта и изгледите за класиране за осминафиналите не са никак добри.

Конкретно към неделната среща, сигурен съм, че ни очаква един същински спектакъл. Двата тима ще дадат всичко от себе си, за да победят. Така че, ако изберете хикса, няма да сбъркате.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 2.50
Равен - 3.30
Вердер - 2.75

Прогноза: Щутгарт - Вердер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231