Защитник на Нефтчи: Украинците никога не са били братя с руснаците


Н. Гавазов

Защитник на Нефтчи: Украинците никога не са били братя с руснаците

Защитникът на Нефтчи  Кирил Петров сподели мнението си за политическата ситуация около Украйна и Русия.

"Азербайджан има своята ситуация. Аз живея тук и знам историята от страна на Азербайджан. Но не знам историята от другата  страна. Тук е имало геноцид в едно село. Влезли са арменци, унищожили са всичко, деца, бременни жени. Било е  страшно. В Баку има авеню Ходжали и паметник в чест на това село. Знам, че това е един от моментите, поради които азербайджанците не обичат арменците. Можеш просто да убиеш някого, но те са се гаврили с хората. Но това са политически моменти и не искам да влизам много навътре.

Подобна е ситуацията  на Украйна с Русия. Ние никога  не сме били някакви братя, защото винаги сме се различавали: по характер и поведение и в много аспекти. Те никога не са ми били братя. Макар и фамилията ми да е Петров, знам т кой дядо е взета. Тук не ме смятат за руснак. Викат Кирило.

Руснаците не са обичани в Азербайджан. Както ми разказаха, руските военни са разстрелвали хората с танкове през 1991 година, когато Русия се е опитала да си върне Азербайджан. Но азербайджанците са се борили за  своето право и държавата си. Доста руснаци идват тук, но те се държат различно от нас. Ние сме по-приятелски и спокойни настроени от тях, докато те са по-арогантни. На външен вид си приличаме, но в действителност между нас има голяма разлика", заяви Петров.

Защитникът започна кариерата си в Динамо Киев през 2009 година, след което преминава в няколко клуба. От 2016/17 е част от Нефтчи.

  Сподели
166