Венгер потвърди за ФИФА


Н. Гавазов

Венгер потвърди за ФИФА

Бившият наставник на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че обмисля оферта за работа от ФИФА.

Както е известно, Венгер почива от май 2018 г., когато напусна Арсенал след 22 години в клуба. Оттогава Арсен многократно измества сроковете и условията на завръщането си във футбола.

Наскоро в пресата се появиха слухове, че 69-годишният французин ще стане технически директор на ФИФА, но в действителност Венгер все още не е приел  тази работа, въпреки че има предложение.

"Просто искам да споделя знанията си и да върна на играта това, което взех от нея по различен начин. Не съм сигурен, че ще спра да тренирам, защото дяволът все още е в мен.

Що се отнася до работата във ФИФА, трябва да се запитам: харесва ли ми, мога ли да бъда ефективен, с какво ще се справя?

Ще успея ли да повиша треньорската ефективност, като помагам и обучавам бивши играчи, така че да могат да получат работа като треньор?

Драмата на футболист е, че стигат до върха, а на 34 години, когато са още млади, им се казва "довиждане, всичко свърши". Понякога забравяме за това и мисля, че трябва да се свърши много работа в това отношение, помагайки на играчите да се върнат и да развият футбола", заяви Венгер.

  Сподели
129