ФИФА отговори на обвиненията във фалшифициране на вота за наградата The Best


Н. Гавазов

ФИФА отговори на обвиненията във фалшифициране на вота за наградата The Best

ФИФА публикува на официалния си уебсайт изявление в отговор на твърденията  за фалшифициране на вота наградата The Best.

"ФИФА е  разочарована от съобщенията  в медиите, които поставят под съмнение целостта на процеса на гласуване за The Best.

Тези съобщения са несправедливи и подвеждащи.

Процесът на гласуване за всяка награда се контролира от независим наблюдател, в случая швейцарската компания PricewaterhouseCoopers (PwC).

ФИФА  и PwC следват правилата за дистрибуция и съответните стандартни процедури за контрол. В съответствие с тези процедури ФИФА поиска от всички асоциации-членове да представят формулярите си за гласуване, както по електронен път, така и в писмена форма. Писмените документи трябва също да бъдат подписани от отговорните лица на асоциациите, както и от лица, упълномощени да гласуват. Следователно, за да бъде вотът валиден, той трябва да съдържа съответните подписи и печат на асоциацията-член.

Както ФИФА, така и независимият наблюдател могат да докажат, че всички гласове, подадени в съответствие с правилата и навреме, се вземат предвид. Следователно, няма съмнение относно автентичността на резултата.

Ако имаше случай на неправомерно поведение и дори това да не повлияе на резултата от гласуването, ФИФА ще проведе разследване и ако е необходимо, ще приложи санкции", се казва в изявлението на ФИФА.

  Сподели
112