Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (14.10 - 20.10)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (14.10 - 20.10)

След изиграването на срещите от квалификациите за Евро 2012, дойдоха и мачовете от националните първенства. Както винаги, FUTBOL TV представя на вашето внимание най-добрите играчи от Топ 5 на първенствата на Европа. Това са героите на някои от интересните срещи като например мърсисайдското дерби или Барселона - Валенсия.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 14.10 - 20.10. Тактическата схема е 4-4-2.


ВРАТАР

Уго Лорис (Олимпик Лион)

Олимпик постигна втора поредна победа и не може да не отбележим голямата заслуга на вратаря на „хлапетата", особено в мача срещу Лил. Със сигурност ако не бяха добрите намеси на Лорис, Лион нямаше да победи, защото защитниците пред него направиха всичко възможно да го затруднят. А когато и антигероя Пид бе изгонен и домакините, оставайки с човек по-малко бяха обсадени, решаващите намеси на Лопес отчаяха Соу, Кабайе и Жервиньо. Съвсем основателно L'Equipe го избра за играч на кръга.

Подгласници: Сесар (Валенсия)

 

ЗАЩИТА


Мамаду Сахо (ПСЖ)

В дербито на кръга между Тулуза и ПСЖ, очакванията бяха за лесна победа на домакините. Основание за това бяха досегашното представяне на „виолетовите", което ги изкачи на третото място в класирането. Парижани обаче изиграха един великолепен мач, в който освен, че бяха по-амбициозния тим в нападение, играха отлично и в защита - безкомпромисно срещу противниковите нападатели, а невероятен мач направи капитана на отбора Сахо, който поведе своите към победата, вкарвайки гол в 11-та минута.

 

Лусио (Интер)

На пръв поглед, няма нищо изненадващо в нашия отбор да включим Лусио. Но трябва да отбележим, че за „нерадзурите" гостуването на Каляри се получи много тежко. Най-напред ужасните расистки скандирания по трибуните. След това, домакините бяха много мотивирани и играха отлично. Но не успяха да вкарат гол, като основната причина е именно Лусио. Ако неговият партньор в отбрана Самуел на два пъти си помогна с ръка, то всичките положения бразилеца отигра чисти и безкомпромисно. А като прибавим на сметката му единствения и победен гол в мача, става ясно защо избора ни падна върху него.

 

Карлес Пуйол (Барселона)

Срещу Валенсия Виктор Валдес нямаше много работа. Отбраната действаше достатъчно сигурно и сбърка само един път. А Пуйол отбеляза много важен гол - този на победата, която донесе трите точки на каталунците.

 

Сиймъс Коулмън (Евертън)

Ирландецът действаше много сигурно в своята зона, игра безгрешно и постоянно се включваше в атаките. Благодарение на него дойде гола в 34-та минута. Сиймъс Коулмън пробяга 30 метра по десния фланг, преодоля трима играчи на "Ливърпул", никой от които не успя да го блокира или да отклони топката. Така тя стигна до Кейхил, за когото не беше проблем да я прати в мрежата.


Подгласници: Алесандро Неста (Милан), Майк Франц (Айнтрахт)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Явно Жозе Моуриньо е намерил нужния подход към своя сънародник, защото Роналдо изглежда така, както никога до сега. Срещу Малага португалския футболист даде всичко от себе си за победата и показа, че не само може да вкарва, но и да подава прекрасно. Той взе участие и в четирите гола на „белите", с което има основен принос за победата! Трябва да отбележим, че след тази среща Роналдо поведе в класирането за голмайстори и асистенции в Примерата.


Шави (Барселона)

Барселона в изминалия кръг прие Валенсия на „Ноу Камп". Трябва да отбележим обаче, че в дербито каталунците излизаха срещу лидера в класирането. През първото полувреме „прилепите" изглеждаха отлично и поведоха с 1:0, но през второто се огънаха и голяма заслуга за това има именно Шави. Той започна да прави това което може най-добре: да подава пасове. Отначало изведе Иниеста сам срещу вратаря на Валенсия и по този начин бе изравнен резултата. След това Шави се оказа на десния фланг и поднесе топката на главата на Пуйол, който донесе победата за „блауграна".


Тим Кейхил (Евертън)

Централен мач през изминалия уикенд бе мърсисайдското дерби. Поне един от двата ливърпулски отбора трябваше да зарадва своите фенове. Това се удаде на Евертън. Прекрасно се представи полузащитника на „карамелите" Тим Кейхил, който игра на левия фланг. Но където и да бъде поставен този потомствен боец, той навсякъде би се справил прекрасно. Ще го запомним със свръхуверената му игра в средата на терена. И в резултат на това Джерард, Джо Коул и Мейрелеш изглеждаха незабележими. Кейхил вкара и гол - какво повече може да иска човек от австралийския футболист.


Симон Ролфес (Байер Леверкузен)

Ролфес игра само 20 минути в мача срещу Волфсбург. Но понякога и 10 са нужни, за да се превърнеш в герой за своя отбор. Влезе като резерва в 70-та минута при резултат 0:2 - съотборниците му вече бяха отписали мача. Вкара два гола за 13 минути и заработи дузпа за третия. За Ролфес това бе истинско завръщане към футбола, след контузията, която го остави извън терените в последните 12 месеца.


Подгласници: Милош Красич (Ювентус), Андреас Иниеста (Барселона), Зе Роберто (Хамбург), Н'Зобия (Уигън)


НАПАДЕНИЕ

Марио Гомес (Байерн Мюнхен)

Последният гол на Гомес за баварците бе на 13 февруари тази година. Той бе много близо да изчерпи напълно доверието на Луис ван Гаал и според мнозина - с единия крак вън от Байерн. Внезапно обаче холандецът остана без алтернативи в нападение срещу Хановер. Освен една - Марио Гомес. Този път нападателят не разочарова, вкара хеттрик и донесе може би най-сладката победа на тима през този сезон.


Алешандре Пато (Милан)

Магическият нападател в мача срещу Киево се развихри след като оползотвори чудесно пасовете на Ибрахимович. Отначало изведе „росонерите" напред в резултата след подаване на шведския си съотборник, а в 30-та минута отново след комбинация с Ибрахимович удвои преднината за Милан. В крайна сметка това бе трета поредна победа за хората на Алегри, които макар и за една вечер оглавиха класирането.


Подгласници: Тевес (Манчестър Сити), Касано (Сампдория)

 

Старши треньор

Дейвид Мойс (Евертън)

В мърсисайдското дерби победител стана отбора воден от Дейвид Мойс и в крайна сметка „карамелите се изкачиха от 19-то на 11-то място в таблицата за класиране.

"Това е сладка победа, защото не печеля дербитата толкова често, колкото ми се иска, но както по-рано споменах, причините за това са други. Мисля, че във всеки от нашите мачове с Ливърпул опитваме да се надиграваме с тях и днес успяхме. Ливърпул продължава да бъде един наистина добър отбор, но трябва да похваля играчите на Евертън днес, мисля, че те свършиха блестяща работа, нагласата за мача бе точно каквато трябваше, момчетата бяха уверени преди мача, раздадоха се и бяха заслужено възнаградени", сподели Мойс след срещата.

Няма как да не отдадем заслуженото на шотландския специалист, който най-малкото което направи е, че създаде  нужната нагласа за победа в своите футболисти.

 

  Сподели
250