Анонс на 8-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 8-ия кръг в Бундеслигата

Бундеслигата се подновява след двуседмична пауза. През това време европейските национални селекции изиграха квалификации за ЕВРО 2012. Един от участниците в немското първенство, Байерн, се принуди да се лиши от услугите на трима от своите топфутболисти - Марк ван Бомел, Мирослав Клозе и Ивица Олич. Тримата състезатели пострадаха по време на евроквалификациите. Тази новина прави ситуацията на "Алианц Арена" още по-тежка, тъй като баварците не могат да разчитат и на трайно контузените Ариен Робен и Франк Рибери.

Както е известно, мюнхенци са едва 12-и във временното подреждане, като изостават с цели 13 точки от водача Майнц. Тимовете на Дортмунд и Хановер допълват челната тройка, а в дъното са Кьолн и силно разочароващите Шалке и Щутгарт.

В осмия кръг в шампионата дербито на кръга е именно между последните два отбора. Ако съдим по моментното класиране на миньори и шваби, то дербито може да се нарече и опашкарско. Другите две срещи, които дават сериозни предпоставки за качествена продукция, са Волфсбург - Леверкузен и Майнц - Хамбургер.

Кьолн - Дортмунд

15.10.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Гюнтер Перл

Първият мач от програмата на осмия кръг в Бундеслигата противопоставя Кьолн и Дортмунд. Сезонът досега се развива по коренно различен за двата отбора. Козлите се намират на незавидната 16-а позиция във временното подреждане и имат едва пет спечелени пункта. Черно-жълтите пък просто летят. Хората на Юрген Клоп записаха шест поредни успеха и се изкачиха до второто място в таблицата, като имат 18 точки, три по-малко от лидера Майнц. В миналия кръг Кьолн претърпя поражение от Фрайбург с 3:2, докато Дортмунд пребори Байерн с 2:0. Големият фаворит в тази среща безспорно са гостите, които ще търсят продължение на страхотните си изяви. Домакините отчаяно се нуждаят от точки и със сигурност ще направят всичко по силите си, за да измъкнат нещо от днешния двубой. Очаква ни здрав мач, в който индивидуалната класа може да се окаже от решаващо значение, а тя определено е на страната на Дортмунд.

Коефициенти от bet365:

Кьолн - 4.75
Равен - 3.60
Дортмунд - 1.72

Прогноза: Кьолн - Дортмунд 1:2

 

Байерн - Хановер

16.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Марко Фритц

Ключов двубой за Байерн. Червените трябва да навлязат в победна серия, тъй като изоставането им от водача Майнц е сериозно. Както по-горе стана дума, баварците се намират чак на 12-а позиция в таблицата и са спечелили само осем точки. В добавка към това момчетата на Луис ван Гаал загубиха и сблъсъка с Дортмунд предишния рунд, затова победата срещу Хановер е абсолютно задължителна. Възпитаниците на Мирко Сломка обаче се представят повече от успешно дотук през кампанията. Хановерци са трети във временното подреждане благодарение на 13-те си завоювани пункта. Та от тази гледна точка надали домакините ще повторят колосалния си успех със 7:0 от пролетта, но все пак ще имат сили за победа.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.40
Равен - 4.50
Хановер - 7.50

Прогноза: Байерн - Хановер 2:0

 

Майнц - Хамбургер

16.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: д-р Феликс Брюх

Изключително пикантен двубой. Майнц води във временното подреждане, след като постигна седем последователни победи от старта на сезона. Хамбургер се представя на приливи и отливи до този момент, като логично заема седмото място в таблицата. В предния рунд Майнц мина през изпитанието Хофенхайм, Хамбургер пък надлъга Кайзерслаутерн с 2:1. Обявените цели преди сезона, разбира се, са по-високи за гостите, но туй не значи, че имат по-големи шансове да си тръгнат с трите точки от "Щадион ам Брухвег", на който Майнц ще иска да зарадва привържениците си с пореден значим успех. В този ред на мисли равенството изглежда наистина най-надеждната прогноза за тази среща.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 2.25
Равен - 3.40
Хамбургер - 3.10

Прогноза: Майнц - Хамбургер 1:1

 

Шалке - Щутгарт

16.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Флориан Майер

17-ият и 18-ият в таблицата излизат един срещу друг в дербито на кръга, което в момента можем да наречем и опашкарско. Естествено, надали много хора са предполагали, че Шалке и Щутгарт ще почнат кампанията толкова слабо. Фактите обаче са си факти и положението пред двата тима действително е критично. От тук насетне както кралскосините, така и швабите трябва да трупат точки, за да се изкачат нагоре в класирането. Колкото по-скоро това се случи, толкова по-добре за двата отбора.

Ако единият от тях съумее да победи в този кръг, то този успех няма да бъде просто един обикновен успех. Такива ценни победи успяват да вдигнат закъсали отбори, каквито безсъмнено са Шалке и Щутгарт, чийто треньор Кристиан Грос бе уволнен. За момента наставник на швабите е Йенс Келер.

Що се отнася до моята прогноза, трудно мога да дам предимство на един от двата тима, но ако има нещо, което би могло да наклони везните в нечия полза, то това е публиката на фантастичната "Фелтинс Арена".

Коефициенти от bet365:

Шалке - 2.00
Равен - 3.40
Щутгарт - 3.75

Прогноза: Шалке - Щутгарт 1:0

 

Санкт Паули - Нюрнберг

16.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Петер Гагелман

Мач между отбори, намиращи се в златната среда. Санкт Паули е девети, Нюрнберг - 11-и във временното подреждане. Както домакините, така и гостите спечелиха срещите си в миналия кръг. Санкт Паули надви Хановер с 0:1. От своя страна, Нюрнберг победи Шалке с 2:1. Двата отбора показват стабилни игри досега през сезона. Най-вероятно тази тендеция ще продължи и след този кръг.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 2.25
Равен - 3.20
Нюрнберг - 3.40

Прогноза: Санкт Паули - Нюрнберг 0:0

 

Волфсбург - Леверкузен

16.10.2010 г., 19:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Торстен Кинхьофер

Волфсбург и Леверкузен се изправят един срещу друг в един от най-интригуващите двубои тази седмица. Това са два от тимовете, изповядващи футбола, който в последните три-четири години напомни за добрата стара Бундеслига. Отворени, агресивни и смели действия в нападение. Това е визитката и на вълците, и на аспирините. Двата отбора не се представят зле дотук през сезона, но те със сигурност могат и повече.

За това трябва постоянство, а то се постига много трудно. Именно върху него трябва да работят здраво във Волфсбург и Леверкузен.

Извличането на оптимален резултат от утрешния мач e голяма мотивация и за двата тима. Силите изглеждат доста изравнени, а с това и ремито като логичен краен изход от двубоя.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 2.30
Равен - 3.40
Леверкузен - 3.00

Прогноза: Волфсбург - Леверкузен 2:2

 

Кайзерслаутерн - Айнтрахт

17.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Феликс Цвайер

Кайзерслаутерн се свлече до 14-ата позиция във временното класиране, след като загуби от Хамбургер с 2:1 в предишния кръг. Айнтрахт пък посече Щутгарт с 1:2 далеч от дома. По този начин орлите задминаха Байерн във временното подреждане. Айнтрахт е 10-и посредством деветте точки, които спечели до този момент. Двата тима имат класата да се борят за нещо повече от оцеляване и този мач се явява удобна възможност за доказване на това. А домакините имат определено какво да доказват след четири години отсъствие от Първа Бундеслига. Макар и новак в елита, Кайзерслаутерн е отборът, на който може да се заложи в тази среща.

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 2.37
Равен - 3.25
Айнтрахт - 3.00

Прогноза: Кайзерслаутерн - Айнтрахт 3:2

 

Хофенхайм - Гладбах

17.10.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Михаел Вайнер

Двубоят между Хофенхайм и Гладбах е последният от програмата за осмия кръг в Бундеслигата. Един срещу друг застават шестият и петнайсетият във временното класиране. Домакините бяха победени от Майнц с 4:2 предния кръг, докато гостите успяха да измъкнат важен хикс срещу Волфсбург. Хофенхайм има предимство заради по-добрата си форма и фактора домакинство, но бъдете сигурни, че и Глазбах няма да се даде без бой. В крайна сметка домакините ще съумеят да вземат своето.

Коефициенти от bet365:

Хофенхайм - 1.65
Равен - 3.75
Гладбах - 5.25

Прогноза: Хофенхайм - Гладбах 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204