Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (29.09 - 05.10)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (29.09 - 05.10)

Futbol TV продължава и тази седмица с определянето на най-добрите играчи от Топ 5 на първенствата в Европа. В него намериха място както млади и талантливи играчи, така и майстори от световна класа. Не оставихме без внимание петте гола на Реал във вратата на Депортиво, а също и дежурната победа на Челси срещу Арсенал.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 29.09 - 05.10. Тактическата схема е 4-4-2.


ВРАТАР

Салваторе Сиригу (Палермо)

Палермо пристигна на „Артемио Франки" и победи Фиорентина благодарение на головете на Пасторе и Личич, както и на контрола, който установиха в средата на терена Ночерино и Милячо. Но голяма заслуга за тази победа има и вратаря на гостите Сиригу, който направи един наистина блестящ мач, а спасяването на дузпата от Ляич може да определим като „черешката" на добрите му изпълнения.

Подгласници: Клаудио Браво (Реал Сосиедад), Давид Оспина (Ница)

 


ЗАЩИТА

Неманя Видич (Манчестър Юнайтед)

Юнайтед игра много тежък мач при гостуването си срещу Съндърланд и то веднага след двубоя на Местая. Както е известно, „червените дяволи" не успяха да победят, но можеха спокойно да загубят....ако не беше Видич. Сърбинът игра като истински капитан - самоотвержено, с хладнокръвие и отлично се ориентираше в опасните ситуации.


Иван Рамис (Майорка)

Майорка пристигна на „Ноу Камп" едва ли не обречена и едва ли някога през сезона ще бъде подложен отбора на Лаудруп на подобен натиск. Кой мислите има най-голяма заслуга страшилището Барселона, което владееше топката в 90% от времето да не успее да победи „Лос Баралетс"? Рамис игра наистина забележително и се справи с почти всички топки, които „наводниха" наказателното поле на отбора му. Решителен и всеотдаен до последния съдийски сигнал, Иван на няколко пъти се налагаше да поправя грешките на съотборниците си. Резултата е известен - втора издънка за Барса през сезона.


Зе Роберто (Хамбургер)

36 годишния бразилец показа майсторска игра в срещата на своя отбор срещу Кайзерслаутерн. Изглежда този футболист никога няма да остарее и ще продължава да радва феновете си. Зе Роберто бе в основата на изравнителния гол за своя отбор, след който стана обрата в мача. Не само това: направи 113 отигравания на топката и спечели 91% от единоборствата!

Алекс (Челси)

Един от централните мачове на Европа бе лондонското дерби. Челси постигна дежурната си победа срещу Арсенал. Немалка е заслугата за това на защитника „аристократите" Алекс, който заедно с Джон Тери се разправи по безцеремонен начин с нападателите на „артилеристите". На Чех се наложи само един път да спасява своята врата, а през всичкото останало време централните защитници на „сините" действаха безпогрешно. И най-накрая, именно Алекс с точен удар сне всички въпроси относно това кой ще бъде победител в дербито.


Подгласници: Джузепе Биава (Лацио), Кевин Гарсия (Майорка), Тиаго Силва (Милан)


ПОЛУЗАЩИТА

Анхел Ди Мария (Реал Мадрид)

Реал най-сетне изнесе концерт за своите фенове. „Белите" разфасоваха Депортиво и почти цялата полузащита заслужава да попадне в нашия отбор, но това е невъзможно. В първите два гола на своите, бившия играч на Бенфика не взе участие, но не се предаде и ето, че вкара третия гол с глава след подаване на Игуаин. През втората част двамата сънародници размениха местата си и сега Ди Мария подаде, а Игуаин вкара. 13 минути преди края на срещата, напускайки терена събра заслужено овациите на публиката.


Рафаел ван дер Ваарт (Тотнъм)

Холандецът явно е скучал много на скамейката на Реал Мадрид. Срещу Астън Вила той бе един от лидерите в отбора. Той поведе своите партньори в мача от Шампионската лига срещу Твенте, а ето, че сега донесе победата на „шпорите" в домакинския им мач срещу отбора на Стилиян Петров. Наруши първоначално заложената от Реднап схема и се премести в центъра на атаката където търсеше гола. Така дойде изравнителното попадение след пробив и подаване на Крауч. През втората част отново връзката Крауч - Ван дер Ваарт проработи и се повтори ситуацията от първото полувреме: нападателят проби, а полузащитника вкара - напълно достатъчно за победата.


Люис Холтби (Майнц05)

Във Futbol TV не отдаваме нужното уважение на лидера в Бундеслигата, но нека не забравяме, че Майнц 05 е силен именно заради колективната си игра и няма индивидуални изпълнители. Но в последния кръг няма как да не забележим играта на Холтби. Още във втората минута полузащитника изведе на рандеву Алагуи срещу вратаря на Хофенхайм и ето, че нападателя откри резултата. В началото на второто полувреме подаде пък на левия нападател Салай и ето, че домакините бяха отново напред. Холтби след двете си подавания сам вкара. Не точно, но след негов удар от малък ъгъл, топката се отби от Густаво и влезе в мрежата. А Хонфенхайм постоянно съкращаваше разликата и заплашваше да изравни. 15 минути преди края на мача обаче Симунич събори нашия герой в наказателното поле и Шюрле превърна дузпата в гол. Великолепен мач, а Льов заяви след срещата, че ще извика Холтби в националния отбор.

Джими Бриан (Олимпик Лион)

Може да имаше голяма бъркотия в отбраната на Олимпик Лион при гостуването на Нанси, но благодарение на впечатляващата форма на Бриан нещата бяха „туширани". Бихме казали, че 24 годишния футболист предотврати резила за своите, след като вкара два гола и записа асистенция за крайното 3:2 за своите. Забележително нали?


Подгласници: Кристиано Роналдо (Реал Мадрид), Марко Марин (Вердер)


НАПАДЕНИЕ

Муса Соу (Лил)

Страхотен мач направи 24 годишния сенегалски национал на Лил, който с играта си, която бе комбинация на виртуозна техника и прагматизъм, направи така, че защитниците на Монпелие - Естрада и Спахич ще се стряскат още дълго време в сънищата си. Два гола на Соу и една греда - едва ли и вратаря на гостите Журдрен се е почувствал добре.


Гонсало Игуаин (Реал Мадрид)

Нападателят на „белите" играе без настроение от началото на сезона. Но срещу бедните галисийци се разигра и се върна към формата си, в която сме свикнали да го виждаме преди. Показа отлични изпълнения, не се скъпеше откъм подавания, вкара гол и записа две асистенции, с което даде своя принос за спектакъла, който хората на Жозе Моуриньо изнесоха на феновете си.


Подгласници: Лукас Бариос (Борусия Дортмунд)


Старши треньор

Хари Реднап (Тотнъм)

Тук имахме известни колебания измежду мениджъра на Блекпул Иън Холуей, старши треньора на Майнц 05 Томас Тухел и Хари Реднап. Първите двама отпаднаха защото какво сложно има да победиш изпадналия във всякаква криза Ливърпул, макар и на неговия стадион, а Томас Тухел подреди играчите си срещу Хофенхайм по начин, който го прави винаги в домакинските си срещи.

По-интересното е, че Хари Реднап започна мача срещу Вила по същия начин и схема както играе Тотнъм винаги на „Уайт Харт Лейн". И в 16-та минута гостите вече водеха в резултата. Какво направи обаче наставника на „шпорите"? Не много, но достатъчно. Премести ван дер Ваарт в средата на атаката, а изтегли Павлюченко отдясно. Просто „старата лисица" надуши със своя нюх кой ще вкарва головете в този мач и не сгреши. През втората част извади руснака и вкара на негово място Ленън, а холандецът продължи да играе в центъра и след половин час игра вкара втория, победен гол. Понякога с един елементарен, но важен ход може наистина да заслужиш мястото си в Dream Team на Futbol TV.

 

  Сподели
312