Райола ще решава бъдещето на Де Лигт


Н. Гавазов

Райола ще решава бъдещето на Де Лигт

Бъдещето на защитника  на Аякс Матейс де Лигт на практика ще се решава от агента на играча Мино Райола, след като сега става ясно, че 19-годишният холандец е оставил всичко в ръцете на опитния холандец, твърди Sport. Към момента е известно, че Барселона, Ювентус, Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед се интересуват от играча, а от вчера в този списък се намира и Ливърпул.

Съобщава се, че Райола ще се опита да измъкне най-добрите финансови условия за клиента си, в съчетание с възможностите за развитие на младежа  в съответните клубове.

По-рано се появиха информации, че Юнайтед се е отказал от Де Лигт и ще се съсредоточи върху търсенето на защитник на английския пазар. Що се отнася до Барселона, клубът категорично отказва да удовлетвори финансовите претенции на Райола, което силно намалява за трансфер на играча в посока Каталуния. Ювентус пък не е силно амбициран отново да похарчи около 100 милиона за още един футболист в рамките на 12 месеца и всичко това прави Париж и Ливърпул фаворити в борбата за холандеца.

Самият Де Лигт предпочита трансфер в Барселона, където ще играе бившият му съотборник Френки де Йонг, но решаващата дума ще има Райола.

Напомняме, че по време на изминалия сезон цената на Матейс гравитираше около 60 милиона евро, след това се повиши до 70 милиона евро, а през последните седмици се говори, че Аякс ще се раздели срещу сумата от 80 милиона евро.

  Сподели
414