Стам съветва Де Лигт да избере Барселона или Ливърпул


Н. Гавазов

Стам съветва Де Лигт да избере Барселона или Ливърпул

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и холандския национален отбор Яп Стам е убеден, че неговият млад сънародник Матейс Де Лигт от Аякс отлично би се вписал както в Барселона, така и в Ливърпул.

Благодарение на отличната си игра през този сезон 19-годишният Де Лигт  се превърна в апетитна хапка за водещите клубове в Европа. Претендент  номер едно за Матейс е Барселона, но Стам предлага на младежа да погледне и към  Премиършип.

"За него е важно да продължи да играе. Погледнете отбора на Барселона - след загубата си от Ливърпул, те вероятно искат да укрепят своя отбор, особено в отбрана.

Въпросът е как ще постигнат това? Мисля, че Марейс би било добро решение на техния проблем. Ще бъде интересно да се види как той се проявява в по-силна лига срещу силни играчи - не само на всеки няколко седмици, но всеки уикенд.

Същото се отнася и за Ливърпул. Всички знаем за главната им звезда в отбраната - Върджил Ван Дайк, но останалите играчи в тази позиция, Ловрен и Матип, често са подложени на ротации.

Големият въпрос е дали той може веднага да играе във всички мачове. Мисля, че има достатъчно умения. В такива големи лиги ротацията е нормално нещо - особено в началото той ще трябва да бъде малко по-често на пейката. За това време той трябва да свикне с нивото на своите опоненти.

Мисля, че хората около него и самият  Матейс са достатъчно умни, за да направят избора, който ще му позволи да играе най-много. Парите в неговия случай не трябва да имат значение", заяви Стам.

  Сподели
465