Вълците изядоха динозаврите


Н. Гавазов

Вълците изядоха динозаврите

В сряда, 22 септември се състояха останалите срещи от 5 кръг на Бундеслигата. В тях се получиха някои интересни и неочаквани резултати, а мачът в Нюрнберг се превърна в истинска драма, победител в която в крайна сметка излязоха домакините, а Щутгарт могат да съжаляват за пропуските.

Хамбургер - Волфсбург 1:3


Голове: Джеко, 15 - 0:1; Чупо-Мотинг, 27 - 1:1; Графите, 71 - 1:2; Графите, 83 - 1:3

 

Хамбургер : Рост - Демел, Вестерман (капитан), Матайсен, Янсен - Яролим (Троховски, 76), Зе Роберто - Чупо-Мотинг (Елия, 76), Петрич, Питройпа - Ван Нистелрой.

Резерви: Дробни, Бенжамин, Качар, Тешче, Ринкон.

Треньор: Армин Фее.

 

Волфсбург: Беналио - Пекарик, Кяер, Барцали, М.Шефер - Жосуе (Мадлунг, 77) - Хасебе, Каленберг - Диего (Дежага, 88) - Джеко (капитан), Графите.

Резерви: Хитц, Джонсон, Чигерчи, Бен Халифа.

Треньор: Стив Макларън.

 

Съдия: Гюнтер Перло

22 септември, Стадион "Имтех-Арена" (Хамбург - 50231 зрители)


Хамбургер след градското си дерби със Санкт Паули предстоеше да приеме отбора на Волфсбург, който този път бе амбициран да заличи лошото си представяне от началото на сезона. В интерес на истината „вълците" усетиха вкуса на „кръвта" в миналия кръг, побеждавайки Хановер с 2:0 и сега искаха да изпитат радоста от победата още един път. Трудна задача, след като Хамбургер нямаше загуба до този момент.

От първата минута домакините установиха пълен контрол на мача и още в първата минута Петрич изпусна изгодно положение за гол. В шестата минута отново той имаше възможност да вкара гол, след изпълнение на пряк свободен удар. Хората на Армин Фее се увличаха в атаки и загубиха чувството си за реалност. В резултат - при първата атака на гостите Джеко бе изведен от Пекарик и откри резултата в 15 минута 0:1 ! Пети гола в пет кръга за Джеко- великолепно!

Хамбургер не се смути изобщо. Продължиха динозаврите да атакуват масирано и усилията им се увенчаха с успех. Питройпа проби по фланга, скъси ъгъла и стрела. Отбитата от Жосуе топка се върна и попадна в Чупо Моатинг, който използва своя шанс 1:1!

В 34 минута домакините имаха нов шанс за гол - Мотинг остана лиже в лиже с вратаря, но не успя да го преодолее, а на всичкото отгоре рикоширалата топка в краката на вратаря не ме отиграна както трябва и от ван Нистелрой. Веднага след това Графите и Джеко организираха страхотна и зашеметяваща контраатака, но не успяха да вкарат гол.

Второто полувреме започна под абсолютно надмощие на Хамбургер. Вестерман обаче изтърва, след като топката се удари в гредата. „Динозаврите" притискаха съперника си си, но забравиха за контраатаките на „вълците" и в крайна сметка немислимото се случи: Шефер и Графите разиграха в 71 минута блестяща комбинация, благодарение на която матираха защитата на домакините за 2:1. А съвсем скоро - в 74 минута Градите се възползва от грешка на Янсен и от десет метра оформи дубъл за 1:3. Това бе и крайния резултат в тази среща. Втора победа за Волфсбург в шампионата и първо поражение за Хамбургер.


Ето и резултатите в останалите срещи:


  Байер        2-1        Айнтрахт
 Борусия Д   5 - 0      Кайзерслаутерн
 Борусия М   1 - 2      Санкт-Паули
 Фрайбург   1 - 2       Шалке 04
Нюрнберг    2 - 1      Штутгарт

 

  Сподели
133