Скандал в Гърция, Панатинайкос може да изгори с 6 точки


Н. Гавазов

Скандал в Гърция, Панатинайкос може да изгори с 6 точки

Мачът от  25-ия кръг на първенството  на Гърция Панатинайкос - Олимпиакос не бе доигран  поради безредици в близост до стадиона в Атина.

Германският съдия Марко Фриц бе принуден няколко пъти да прекрати срещата. Това  се случи за първи път в 10-та минута.

Феновете на Панатинайкос проникнаха в помещенията под трибуните, а след това атакуваха играчите, треньорите и представителите на Олимпиакос на пейката.

В 53-та минута нападателят на гостите Мигел Анхел Хереро вкара гол, след което имаше масиран сблъсък между ултрасите на домакините и полицията близо до стадион "Спирос Луис".

Служителите на реда използваха  сълзотворен газ, който с помощта на вятъра попадна в чашата на стадиона. И в 70-та минута съдията най-накрая отведе отборите  в съблекалнята от съображения за сигурност.

Това е поне третият случай на отмяна на мач по време на дербито  на стадиона на Панатинайкос. През сезон 2011/12 феновете на домакините също се разбунтуваха, след като получиха  гол. През сезон 2015/16 ултраси на ПАО замеряха противникови футболисти с фойерверки и контузиха Алвред Финбогасон.

Според AGONAsport, от Панатинайкос, който е седми в таблицата и изостава с 28 точки от Олимпиакос (2-ро място), могат да бъдат отнети  шест точки.

Домакините ще получат техническо поражение с резултат 3:0  и ще бъдат задължени да проведат  2-4 мача при празни трибуни.  Още три точки ще бъдат отнети  от клуба, ако полицейският доклад съдържа информация за насилие от страна на феновете към определени лица.

Напомняме, че през 2018 г. гръцкият шампионат дори бе спрян за няколко седмици поради редовни вълнения.

Освен това, отборите многократно бяха обвинявани за уреждане на мачове и подкупване на съдиите. Поради тази причина много топ мачове в Гърция се обслужват от чуждестранни арбитри.

  Сподели
380