Анонс на 4-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 4-ия кръг в Бундеслигата

Ето че дойде ред и на четвъртия кръг в Бундеслигата. След като вече изминаха три рунда, лидер във временното класиране е Хофенхайм с пълен актив от точки. На втора позиция се намира Майнц, който също има девет точки, но пък е с по-лоша голова разлика от хофенхаймци. Челната петица се допълва от отборите на Хамбургер, Хановер и Кайзерслаутерн. В най-интересния двубой от предния кръг Байерн и Вердер завършиха 0:0. Хофенхайм сломи Шалке с 2:0. Дортмунд се наложи над Волфсбург със същия резултат. Гвоздеят от програмата на четвъртия кръг безспорно е рурското дерби между Шалке и Дортмунд. Мачовете Кайзерслаутерн - Хофенхайм и Санкт Паули - Хамбургер също заслужават повишено внимание.

Айнтрахт - Фрайбург

17.09.2010 г., 21:30 часа

Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт ам Майн

Двубой между дванайсетия и седмия във временното подреждане. След като загубиха първите си два мача, домакините треснаха Гладбах като гост с 0:4 миналия рунд. Фрайбург пък регистрира втори успех в първите три двубоя, обръщайки Щутгарт за 2:1. Последния сезон хората на Робин Дут тръгнаха много силно, но впоследствие загубиха пара. Айнтрахт успя да се утвърди в средата на таблицата, като дори имаше и шансове за класиране в Лига Европа. Тогава франкфуртци играеха много силно у дома. Голямата победа над мьонхенгладбахци в предишния кръг ще бъде добра основа за силно представяне на Айнтрахт в петъчната среща.

Коефициенти от bet365:

Айнтрахт - 1.80
Равен - 3.50
Фрайбург - 4.50

Прогноза: Айнтрахт - Фрайбург 2:1

 

Байерн - Кьолн

18.09.2010 г., 16:30 часа

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

В предния кръг Байерн направи 0:0 с Вердер, докато Кьолн се наложи над новака Санкт Паули с 1:0. По този начин козлите спечелиха първите си точки от началото на кампанията. Сега обаче момчетата на Звонимир Солдо са изправени пред доста тежко препятствие, гостуване на Байерн. Баварците победиха Рома с 2:0 в Шампионската лига и ще се опитат да навлязат в победна серия, налагайки се над Кьолн в събота. Мюнхенци изостават с пет точки от лидера Хофенхайм и успехът утре е от наистина голямо значение за тях.

Коефициенти от bet365:

Байерн - 1.22
Равен - 6.00
Кьолн - 12.00

Прогноза: Байерн - Кьолн 3:0

 

Кайзерслаутерн - Хофенхайм

18.09.2010 г., 16:30 часа

Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн

Среща между два от тимовете, намиращи се в челото на временното подреждане. Макар и да претърпя поражение от Майнц миналата седмица, Кайзерслаутерн се намира в много добра форма и има всички шансове да се справи с Хофенхайм. Възпитаниците на Ралф Рангник показват солидни изяви в първите три кръга. Определено това ще бъде един от най-вълнуващите двубои тази седмица. С това и прогнозирането се превръща в доста трудна задача. Би ми било най-лесно, ако дам троен знак. Просто всичко в този мач е възможно. Все пак, ако се сещам за нещо, което би могло да се окаже предимство за един от двата отбора, то това е уникалната публика на "Фритц-Валтер-Щадион".

Коефициенти от bet365:

Кайзерслаутерн - 2.80
Равен - 3.40
Хофенхайм - 2.40

Прогноза: Кайзерслаутерн - Хофенхайм 3:2

 

Щутгарт - Гладбах

18.09.2010 г., 16:30 часа

Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт

Феновете на Щутгарт очакват любимците им най-накрая не само да спечелят точка, а и победа, откак стартира сезонът в немския елит. Швабите са последни във временното класиране. Те записаха успех с 3:0 над Йънг Бойс вчера в Лига Европа и ще се опитат да подобрят представянето си на домашна сцена. Гостите пък се лъкатушат в изявите си от началото на сезона. След тежката загуба на Гладбах с 0:4 от Айнтрахт в миналия кръг, сега е моментът за Щутгарт да тръгне нагоре в първенството.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 1.80
Равен - 3.50
Гладбах - 4.50

Прогноза: Щутгарт - Гладбах 3:1

 

Вердер - Майнц

18.09.2010 г., 16:30 часа

Стадион: "Везерщадион", Бремен

Във вторник Вердер завърши 2:2 с Тотнъм в Шампионската лига. В този кръг от Бундеслигата зелено-белите домакинстват на Майнц. Гостите влязоха по отличен начин в сезона и до този момент имат пълен актив от точки. Въпреки това Вердер е фаворитът в срещата. Бременчани трябва да победят, ако искат да оправдаят големите си амбиции в шампионата. Майнц обаче не се страхува от никой и ако все пак домакините спечелят, то туй ще бъде много трудно.

Коефициенти от bet365:

Вердер - 1.44
Равен - 4.33
Майнц - 7.00

Прогноза: Вердер - Майнц 4:3

 

Волфсбург - Хановер

18.09.2010 г., 16:30 часа

Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург

Вълците все още нямат спечелена точка и двубоят с Хановер тази седмица трябва да бъде спечелен на всяка цена. Волфсбург ще има нелеката мисия да се справи с хановерци. Момчетата на Мирко Сломка имат две победи и едно равенство на своята сметка дотук през кампанията. Очаква ни напрегнат, а може би и нервен мач. Концентрацията и напоритостта ще изиграят решаваща роля в него.

Коефициенти от bet365:

Волфсбург - 1.53
Равен - 4.00
Хановер - 6.00

Прогноза: Волфсбург - Хановер 1:0

 

Санкт Паули - Хамбургер

19.09.2010 г., 16:30 часа

Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург

Неделният ден от четвъртия кръг на Бундеслигата започва с хамбургското дерби, в което един срещу друг ще застанат Санкт Паули и Хамбургер. Домакините тръгнаха с победа, но след това допуснаха две поражения. В момента тимът заема 13-о място във временното класиране. От своя страна, гостите са трети, като имат два успеха и едно реми досега. Момчетата на Армин Фее не успяха да победят Нюрнберг вкъщи и стигнаха само до 1:1 в последния кръг. Мнозина биха определили тази битка като Давид срещу Голиат, но това е само на пръв поглед. Борбеността, с която се слави Санкт Паули, е предпоставка за големи заряд и интрига в неделя.

Коефициенти от bet365:

Санкт Паули - 3.60
Равен - 3.50
Хамбургер - 2.00

Прогноза: Санкт Паули - Хамбургер 1:2

 

Леверкузен - Нюрнберг

19.09.2010 г., 18:30 часа

Стадион: "БайАрена", Леверкузен

Представянето на Леверкузен в първите три кръга е непостоянно. Аспирините имат една победа, един равен и едно поражение. Симон Ролфес и компания са осми във временното подреждане. В миналия рунд Леверкузен измъкна хикс 2:2 от Хановер. В този аспирините посрещат Нюрнберг. Франките все още нямат успех през настоящата кампания. Със своите две точки нюрнбергци заемат 15-а позиция във временното класиране. Вчера аспирините разбиха Розенборг с 4:0 в първия си мач от групите на Лига Европа. Нещо, което би могло да помогне на домакините да вземат своето в срещата с Нюрнберг.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 1.44
Равен - 4.33
Нюрнберг - 7.00

Прогноза: Леверкузен - Нюрнберг 2:0

 

Шалке - Дортмунд

19.09.2010 г., 18:30 часа

Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен

Шалке и Дортмунд се изправят един срещу друг в дербито на 4-ия кръг в най-високото ниво на немския футбол. В такива срещи моментното състояние на тимовете няма кой знае колко голямо значение. Понастоящем миньорите се намират на предпоследно място във временното подреждане с три загуби и без спечелен пункт. Черно-жълтите пък вече имат шест точки и са шести във временното подреждане.

В тази връзка целите и пред двата отбора са големи. Гелзенкирхенци закупиха доста на брой класни футболисти и ще се опитат да спечелят титлата. Дортмундци финишираха на пето място през миналата година и ще се постараят максимално да се задържат в Топ 5 след последния кръг от сезона. По мое мнение хората на Юрген Клоп имат сили и да стигнат до участие в Шампионската лига.

В добавка към това Дортмунд се наложи драматично над Карпати Лвов в двубой от груповата фаза на Лига Европа. Шалке пък загуби от Лион с 1:0 в мач от групите на Шампионската лига. Домакините ще искат да победят и да се отърсят от дупката, в която изпаднаха. Гостите ще търсят успеха, за да продължат да вървят по победния път. Така равенството изглежда най-логичният изход от рурското дерби.

Коефициенти от bet365:

Шалке - 2.25
Равен - 3.30
Дортмунд - 3.20

Прогноза: Шалке - Дортмунд  2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204