Моуриньо търси клуб без "вътрешен конфликт"


Н. Гавазов

Моуриньо търси клуб без

Уволненият от Манчестър Юнайтед през декември  Жозе Моуриньо заяви, че следващата му работа ще бъде клуб без  "вътрешен конфликт".

През първата половина на този сезон  португалският треньор, както изглежда, постави всички против себе си в клуба - Моуриньо открито критикуваше играчите, които не отговарят на очакванията му, както и ръководството, което не му осигури  адекватно укрепване.

В ексклузивно интервю Жозе  каза, че е нетърпелив да се върне на работа, но този път, след като се е научил от горчивия опит, той внимателно ще избере следващото си пристанище.

"Хората са свикнали да говорят, че поражението е най-добрият урок. Може би има някаква истина в това. Но моята природа е да побеждавам. За първи път ми се случва да не спечеля трофей за 18 месеца. Някои момчета не печелят никакви трофеи в продължение на 18 години.

Сега имам време за размишления  и да мисля за всичко. Ще се постарая  да бъда по-подготвен в следващия си тест. Знам, че е някъде по пътя. Засега не съм го открил, защото не искам нищо от това, което ми предлагаха.

При новата ми работа не искам да откривам вътрешен конфликт. Искам вътрешна хармония. Вашият конфликт е само когато излезете на терена в неделя срещу някой, който иска да вземе трите точки. Това е моментът за конфликт.

Искам да работя в клуб, който има установена структура. През цялата си кариера имах възможност да работя при  всякакви обстоятелства. Бях най-успешен не заради структурата, а заради наличието на хармония в структурата", заяви  Моуриньо.

  Сподели
472