Чакането си заслужаваше! Ривър Плейт удари Бока Хуниорс след продължения


В. Мухарски

Чакането си заслужаваше! Ривър Плейт удари Бока Хуниорс след продължения

Ривър Плейт победи Бока Хуниорс с 3:1 след продължения в най-чакания финал в историята на Копа Либертадорес. Първият двубой завърши наравно - 2:2, но головете на чужд терен не се броят. Двубоят тази вечер завърши наравно - 1:1 в редовното време.

В 44-ата минута стражът на Бока Андрада направи страхотна грешка, като излезе от вратата си и подари топката на "милионерите", които обаче пропуснаха да вкарат, а при последвалата светкавична контраатака Бенедето матира Ривър. Нандес изведе тарана, който майсторски финтира Майдана, след което очи в очи с Армани прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1.

В 68-ата минута "милионерите" също стигнаха до гол. Паласиос намери Фернандес, който върна към непокрития Прато, а нападателят с лекота прати топката в мрежата за 1:1. Така се стигна до продължения, в които всичко се реши. 

Първо Бариос от "генуезците" беше изгонен в 92-ата минута. Хуан Кинтеро със страхотен гол донесе пълен обрат в 109-ата минута. В оставащите минути бе доста интересно, като положения имаше и пред двете врати. В 122-ата минута Гонсало Мартинес вкара на празна врата, след като вратарят на Бока се бе включил в предни позиции да помага на нападателите с идеята "Всичко или нищо". Така бе оформен крайния резултат и Ривър Плейт спечели турнира.

 

  Сподели
514