Модрич: Това е детската ми мечта


Н. Гавазов

Модрич: Това е детската ми мечта

Полузащитникът на Реал Мадрид и на хърватския национален отбор Лука Модрич сподели емоциите си след като получи  "Златната топка" за представянето си през 2018 г.

"Бих искал да благодаря на съотборниците си, както и на треньорите на Реал Мадрид и хърватския национален отбор. Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Винаги съм искал да играя в голям клуб, но в същото време "Златната топка" бе за мен детска мечта.

Трудно ми е да предам чувствата си сега. Не само защото спечелих Златната топка, побеждавайки Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Сред участниците в борбата за наградата има и много други талантливи играчи. За мен е голяма чест да бъда сред тези изключителни футболисти", заяви Модрич.

Тази "Златна топка" е първа в кариерата на хърватския футболист. През изминалия сезон Модрич заедно с Реал Мадрид спечели Шампионска лига, а като част от националния отбор на Хърватия достигна до финалите на Световното първенство, където "шахматистите" загубиха от французите с резултат 4:2.

По-рано 33-годишният Модрич бе признат за най-добър играч на миналия  сезон по версията на УЕФА, най-добрият халф на Шампионската лига 2017/18, а също и най-добрият играч за 2018 г. от версията на ФИФА.

  Сподели
375