Ривър Плейт отказа участие във финала на Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Ривър Плейт отказа участие във финала на Копа Либертадорес

Ривър Плейт отказа да участва във финалния мач за Купата на Либертадорес с Бока Хуниорс в Мадрид. Това обяви официалният уебсайт на клуба.

"Властите са отговорни за провала на операцията по осигуряването на сигурността извън периметъра на стадиона в събота, 24 ноември. Това означава, че събитията, за които Ривър Плейт съжалява, не са отговорност на клуба.

Повече от 66 000 души, които в събота търпеливо чакаха в продължение на осем часа мача да започне, отново дойдоха на стадиона в неделя. Сега тези хора несправедливо са лишени от възможността да гледат мача заради новото място, тъй като това ще доведе до очевидна разлика в разходите.

Невероятно е, че основното аржентинско класико не може да се проведе в страната, където се провежда срещата на върха на Г-20 в същите дни. Аржентинската футболна асоциация и Футболната федерация не трябва да позволят възпрепятстването на провеждането на суперкласико в нашата страна", съобщава сайтът на Ривър Плейт.

Напомняме, че мачът Ривър Плейт – Бока Хуниорс не се проведе на 24 ноември поради нападението на феновете на домакините върху автобуса с футболистите на гостите. В резултат на нападението няколко играча на Бока бяха ранени.

  Сподели
494