Чеферин и Аниели отхвърлиха създаването на Европейска Суперлига


Н. Гавазов

Чеферин и Аниели отхвърлиха създаването на Европейска Суперлига

Президентът на УЕФА Александър Чеферин отхвърли създаването на Европейската суперлига. Напомняме, че по-рано в пресата се появи информация, че водещите европейски клубове, включително Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Ливърпул, тайно преговарят за създаването на Суперлига, за което ще откажат да играят в националните първенства или Шампионска лига.

Чеферин обеща да не допусне подобно нещо.

"Имаме някои идеи откъде идва това, но на този етап не искаме да говорим. Само мога да кажа, че за никаква Суперлига не може да става дума. Това е някаква измислица или мечта на някой", заяви Чеферин.

Мнението на Чеферин бе подкрепено от президента на Ювентус и Асоциацията на европейските клубове Андреа Аниели.

"Мога да потвърдя, че никога не сме разглеждали, никога не сме обсъждали и никога не сме участвали в създаването на такъв документ. Ние сме абсолютно заинтересовани от сътрудничеството с УЕФА за по-нататъшно подобряване на играта", каза от своя страна Аниели.

Според Corriere dello Sport, двамата ръководители са взели решение за преместване на мачовете от Шампионска лига през уикенда, а двубоите от националните първенства ще се провеждат през седмицата, най-вероятно в сряда. Нововъведението ще влезе в сила от 2024 година.

  Сподели
372