Магат може да напусне Шалке 04


Н. Гавазов

Магат може да напусне Шалке 04

В навечерието на новия сезон в Бундеслигата Шалке 04 може да остане без старши търеньор, след като Феликс Магат заплаши да напусне клуба, заради постоянните критики от страна на запалянковците към него. Специалистът извърши чудо миналия сезон, когато реорганизира отбора, който предишната година завърши осми в класирането. Магат изведе тима до второто място и го класира за Шампионската лига, но той има репутацията на твърд и непоколебим човек, който използва в работата си твърде сурови методи.

„Това, което се случва в момента не зависи от мен. Аз не мога да разбера феновете и защо става точно когато се открива новия сезон. Шалке бе в криза, помолиха ме да преструктурирам клуба и не съм направил нищо по-различно от това да изведа отбора от кризата. Искам да станем шампиони, но за да стане всичко реалност, ще трябва да стъпим на здрави основи. Ако аз съм грешния човек, мога да напусна веднага", заяви Магат пред Bild.

Както е известно, вчера официалният фен - клуб на „миньорите" постави ултиматум на треньора да върне дългогодишния служител на клуба Ройек на работа обратно в Шалке, като под ултиматума са се подписали над 100 000 човека. Ройек, който заема длъжност в клуба от 1988 година, бе уволнен от Магат, като мотивите бяха „оптимизация" на управлението.

 

  Сподели
165