Неймар неочаквано подписа със Сантош


Н. Гавазов

Неймар неочаквано подписа  със Сантош

Младият талант Неймар ще остане в Сантош за поне още една година, игнорирайки мулти-милионното предложение на Челси, съобщава новината Globoesporte. Според изданието, в четвъртък се е състояла среща в клубната база, на която са присъствали Неймар, агентът му Рибейро и президента на Сантош Луис Оливейра. Подробности не се съобщават, но според специалистите заплатата на играча е значително завишена, както и някои допълнителни бонуси.

Това става малко след като представителят на играча се изказа категорично в полза на европейския ход. Сега обаче Рибейро заяви, че сделката със Сантош е невероятна и клиентът му е постъпил правилно.

„Сделката предложена от Сантош на Неймар е невероятна. Никога преди не съм виждал подобно нещо. Тук всичко му е уредено, той получи подкрепата и на семейството си така, че играчът остава", заяви представителя на футболиста.

Според източници, заплатата на Неймар си остава същата - 70 000 евро на месец, но сега той има право да получава процент от продажбата на артикули с неговото име и някои други бонуси, които е твърде вероятно да му докарват до около 200 000 евро на месец. Новото съглашение означава едно - Челси и другите клубове, които имаха интерес към таланта, ще трябва да почакат минимум до края на Копа Либертадорес 2011.

 

  Сподели
420