Модрич: Мечтите се сбъдват


Н. Гавазов

Модрич: Мечтите се сбъдват

Полузащитникът на Реал Мадрид и на националния отбор на Хърватия Лука Модрич коментира получаването на наградата Играч на година според версията на ФИФА.

"Това е голяма чест. Преизпълнен съм с прекрасни чувства от това, че се намирам тук заедно с великолепния трофей. Първо, искам да поздравя Салах и Роналдо с това, че всеки от тях проведе великолепен сезон. Убеден съм, че в бъдеще ще имат шанс да се преборят за тази награда.

Този трофей е не само мой, но и на съотборниците ми от Реал Мадрид и на националния отбор на Хърватия, на всички треньори, с които работех. Това нямаше да се случи без тях.

Този трофей е и за семейството ми, без което нямаше да съм този играч и тази личност, която съм сега. За мен те са най-добрите. Благодаря и на моите фенове от целия свят за прекрасната подкрепа и топлота, която проявяват към мен. За мен това означава много. Благодаря на тези, които гласуваха за мен.

Искам също така да спомена капитана на националния отбор на Хърватия от 1998 година, който ми указа пътя. Тогава спечелихме бронзовите медали. Той стана мой вдъхновител, а отборът ни даде вяра, че можем да направим наистина нещо голямо в Русия. Надявам се, че ще можем да вдъхновим следващите поколения. Тази награда показва, че всички сме способни да станем по-добри благодарение на старателната работа, самоотверженост и вяра. Всички мечти могат да се сбъдват", заяви Модрич.

  Сподели
453