Радослав Димитров с гол и асистенция, "БГ" Унивеситатя продължава да гони титлата


А. Франгов

Радослав Димитров с гол и асистенция,

Отборът на Университатя (Крайова) победи с 4:1 гостуващия Политехника (Яш) и записа първа победа след близо месец  в плейофната фаза на румънската Лига 1. Хет-трик за тима отбеляза Александру Митрица, а резултатът бе оформен от Радослав Димитров в края на срещата. Тимът на Крайова се намира на трета позиция, на 4 точки от върха и с мач повече и ще чака грешка от конкурентите Клуж и ФКСБ през следващите 2 дни.

С отлично представяне се отчетоха двама от тримата българи в състава на домакините - Христо Златински и Радослав Димитров бяха титуляри за "студентите", докато Апостол Попов остана на пейката.

Радослав Димитров асистира на Александру Митрица за 2:0 в продълженията на първото полувреме. Българинът напредна по крилото и добре намери Митрица в по-задна позиция, който засече топката в мрежата на гостите. Отново в продълженията, но този път на втората част, Бричеаг сложи кълбото на главата на Димитров, който с глава отбеляза от около 6 метра за крайното 4:1. 

Така за Димитров, Златински и Попов остава да се надяват на добрата игра на друг българин в първенството - вратарят Пламен Илиев и неговия Астра (Гюргево) приемат лидера ФКСБ в понеделник. Унивеситатя се бори и на друг фронт, обаче, като в четвъртък приема Ботошани в полуфинален мач за Купата на страната.

Снимка: Sport.ro

  Сподели
173