Краев изригна с два гола, класира Мидтиланд на полуфинал за Купата


А. Франгов

Краев изригна с два гола, класира Мидтиланд на полуфинал за Купата

Българският национал Божидар Краев преживя страхотна вечер при гостуването на неговия Мидтиланд на ИК Хобро в четвъртфинален сблъсък за Купата на Дания. Юношата на Левски влезна като резерва в 77-та минута, заменяйки Артьом Довбик. Двата тима завършиха 0:0 в редовното време, но в последвалите продължения Краев вкара решаващите два гола и изпрати тима си на полуфинал в турнира.

В 9-та минута от продълженията, Краев откри резултата в полза на гостите от Мидтиланд, но десет минути по-късно домакините изравниха чрез Микелсен. Краев спаси тима си от рулетката на дузпите и изпрати гостуващите фенове в екстаз с гол в 113-а минута - 2:1 за Мидтиланд. Резултатът се запази до края, а домакин на "вълците" от Мидтиланд на полуфиналите ще бъде Брьондби. Двата тима се изправят един срещу друг на 26 април в Копенхаген. Другият сбъсък противопоставя Фредерикия и Силкеборг в битка за място на финала.

Краев рядко получава доверието на мениджъра на тима Йес Торуп, но често го оправдава. До момента Краев има 16 мача във всички турнири (най-често като резерва) и 4 гола - 3 за купата на страната и един за Лига Европа (срещу Дери Сити). 

  Сподели
212