"БГ" Унивеситатя (Крайова) загуби от ФКСБ


А. Франгов

Отборът на КС Унивеситатя (Крайова) загуби визитата си в Букурещ на ФКСБ с 2:0 в мач от плейофната шестица на румънската Лига 1. Титуляр за "студентите" бе Христо Златински, а като резерва в 5-тата минута се появи в игра Радослав Димитров. Третият българин в състава на Университатя, Апостол Попов бе извън групата. ФКСБ поведе в резултата минута след принудителната смяна на Иван Мартич с Димитров, чрез сърбина Марко Момчилович. Флорин Танасе пък удвои от дузпа в 51-та минута след нарушение на Димитров срещу Тейшера, а авансът на домакините се задържа до края. 

По този начин "стелистите" се изкачиха на върха в класирането с 38 точки. Вчера ЧФР Клуж сгреши срещу Астра (Гюргево), като "железничарите" направиха 1:1 на свой терен. Титуляр на вратата на Астра бе бившият страж на Левски и Видима-Раковски, Пламен Илиев. Така Клуж остава на две точки от ФКСБ с 36, а Унивеситатя се отдалечи от върха и остава на трета позиция с 31 пункта. Астра (Гюргево) на Пламен Илиев е на пета позиция с 23 точки.

Шансовете за трофей за българското трио в Крайова остават обаче, тъй като отбора им е на полуфинал за Купата на страната и приема Ботошани на 19 април. 

  Сподели
207