Савидис: Бях провокиран


Н. Гавазов

Савидис: Бях провокиран

Президентът на ПАОК Иван Савидис официално се извини за действията си по време на дербито от гръцката Супер лига между "черно-белите" и АЕК Атина.

"Поднасям своите извинения към всички фенове на ПАОК, гръцките фенове като цяло и световната футболна общественост. Съжалявам за това, което се случи. Без съмнение, нямах право да излизам на терена по този начин.

Моята емоционална реакция бе провокирана от общата негативна ситуация, царяща в гръцкия футбол в последно време, а също така от комплекса неприемливи и не спортни събития, предшестващи края на мача ПАОК - АЕК: действията на съдиите, спирането на мача, протестите, нахлуването на хора на терена. Повярвайте, нямах намерение да се саморазправям с противника или съдиите. И, разбира се, никого не съм заплашвал", заяви Савидис в официално съобщение до медиите.

Малко преди края на мача президентът на солунския клуб си позволи да нахлуе на терена, носещ пистолет, след като съдийската бригада отнеми попадение на неговия тим. Заради ексцесиите на терена двубоят бе прекратен малко преди неговия край, а играчите на АЕК напуснаха преждевременно игрището и срещата не бе доиграна. Инцидентът от своя страна доведе до решението за временното спиране на първенството.

 

  Сподели
88