Президентът на ПАОК нахлу на терена с пистолет (видео)


Н. Гавазов

Президентът на ПАОК нахлу на терена с пистолет (видео)

По време на дербито между ПАОК и АЕК на стадион "Тумба" в Солун, с ключово значение за титлата в южната ни съседка, се разиграха срамни сцени, като главен герой в тях се оказа президентът на домакините Иван Савидис. В самия край на срещата, при резултат 0:0, главният съдия на двубоя Георгиос Коминис отмени гол на ПАОК заради засада.

Домакините отказаха да продължат мача, а босът на солунчани, който заедно с фенове нахлу на терена, накара играчите си да се приберат в съблекалнята, а след това тръгна да търси обяснение от арбитъра. Фотографи не пропуснаха да заснемат, че под якето на Савидис има пистолет, а според очевидци, по-късно президентът е държал оръжието в ръката си.

Очевидци разказват също така, че президентът на ПАОК е заплашил ръководителят на делегацията на АЕК Василиус Димитриус с думите "вече си мъртвец".

Два часа след инцидента се появи информация, че съдията все пак е променил мнението си и е решил да зачете гола. Съобщава се, че в тунела са се провели консултации, след което реферът е признал попадението. Играчите на АЕК обаче са отказали да излязат на терена, страхувайки се от гнева на феновете. Това накарало съдията да признае победата на домакините.

ВИЖТЕ ВИДЕО

  Сподели
129