Николай Костов ще спасява украински отбор


Николай Костов ще спасява украински отбор

Николай Костов стана старши-треньор на Стал Камянске, като негов помощник ще бъде Неделчо Матушев. Двамата бяха представени снощи пред отбора в базата на клуба "Зелена Буча". Българските специалисти обаче няма да водят тима в предстоящата им среща с Верес Ривно заради бавна процедура по регистрация на документите им, така че техният официален дебют ще бъде на 17-и октомври при домакинството на Зоря Луганск.

Стал има едва две победи от 10 мача и заема предпоследното 11-о място в класирането след изиграването на 10 кръга. Задачата на двамата българи е да спасят тима от изпадане.

И двамата имат опит в украинския футбол, като при Костов той е повече от сериозен. 54-годишният бивш старши треньор на Левски е бил начело на още три украински отбора - Металург (Донецк), Таврия (Симферопол) и Карпати (Лвов), докато Матушев е работил в Карпати, а също така и в арменското първенство.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

232