Клуб от МЛС подписа с петгодишно момче (видео)


Клуб от МЛС подписа с петгодишно момче (видео)

Американският Портланд Тимбърс проведе церемония по подписване на контракт с петгодишния вратар Дерик Телес. Момчето, което символично стана най-младият футболист в историята на МЛС, бе включен в заявката за близкия домашен мач с Орландо Сити, която ще се проведе на 25 септември. Телес ще участва в загрявката, а след това при построяването на отборите за изпълнение на химна.

Подписването на контракта стана възможно с помощта на международната благотворителна организация Make-A-Wish, която помага на непълнолетни да изпълняват желания на смъртно болни деца. Телес, който е фен на Портланд, претърпя три операции във връзка с тумор на главния мозък.

"Всички сме развълнувани. Това е голям ден за нашия клуб. Дълго време следяхме Дерик. Смятаме го за един от най-ярките таланти сред вратарите, които са идвали в нашия клуб. Мисля, че можем да го поставим в стартовия състав за мача в неделя. казах на Телес, че искам да видя от него 20 спасявания", заяви наставникът на Портланд Калеб Портър.

ВИДЕО


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

168