Валдес пред напускане на Борусия


.

Валдес пред напускане на Борусия

Нелсон Валдес даде индикации за това, че със сигурност би помислил относно факта да напусне Дортмунд през лятото, ако бъде отправена атрактивна оферта за него. Откакто премина при жълто-черните от Вердер през 2006 г. парагваецът се бори да бележи редовно, като вкара само 16 пъти в 112 срещи в Бундеслигата. Точно половината от попаденията, които нападателят отбеляза през фактически същия период от време с предишния си тим.

"Репутацията ми в Германия се развали", тъгуваше Нелсон Аедо Валдес пред "Ruhr Nachrichten", отхвърляйки възможността да заиграе за постоянно по фланга.

В същото време треньорът Юрген Клоп загатна, че промяната на обстановката, би могла да се отрази благотворно на острието. "Ако получим предложения за него, ще размислим върху тях", призна младият наставник.

Роберт Левандовски от Лех вероятно ще бъде заместникът на парагвайския щурмовак в Борусия. "Вярвам, че Роберт ще отиде в Дортмунд", съобщи пред "kicker" Яцек Рутковски, собственикът на настоящия клуб на полския национал. "Има малко неща, които могат да спрат трансфера", коментира деятелят.

21-годишният поляк се наслади на удивителна голова успеваемост, откак акостира в Познан от Знич Прушков преди две години, отбелязвайки 32 гола в 58 участия, и записвайки 20 срещи с националния отбор в това време.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
28