FIFPro обяви, че застава зад Неймар в спора му с Барселона


Н. Гавазов

FIFPro обяви, че застава зад Неймар в спора му с Барселона

Международната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) застана на страната на нападателя на ПСЖ в спора Неймар в неговия конфликт с Барселона. Това съобщи президентът на организацията Филип Пиат. Бразилецът и каталунският клуб размениха жалби един срещу друг. В частност, испанците настояват да получат 8.5 милиона евро за неизпълнение на задълженията по договора между страните, който бе подписан през 2016 година.

"Неймар може да разчита на Международната асоциация на професионалните футболисти, ако му се наложи. Сегашната системи на трансфери е абсурдна, сега това стана очевидно. Само ФИФА може да направи нещо с това. Ръководителите на Барселона се държат така, както и всички останали босове на клубове, когато попадат в собствения си капан", заяви Пиат.

Напомняме, че по-рано стана известно, че Международната асоциация на професионалните футболисти е съдействала пред ФИФА да бъде започнато разследване на по жалбата на бащата на Неймар за неизплатен бонус от 26 милиона евро от Барселона. Според информацията, каталунците са на път да загубят това дело.

 

  Сподели
145