Анонс на 26-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 26-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Уфа- Арсенал
Стадион: "Нефтяник", Уфа
Дата: 30.04.2017г.
Час: 14:30
Съдия:

Последната победа на Уфа бе във втория мач от пролетта, срещу предпоследния Криля Советов. След това башкирци направиха две равенства и 4 загуби, като натрупаният актив преди това задържа тима далече от опасната зона. Към момента Уфа се намира на 11 точки от зоната на плейофите и чисто теоретично може да изпадне, но както показва практиката, 33-те спечелени пункта гарантират мястото на тима в елита. Впрочем, не може да говорим за криза в тима на Сергей Семак, защото в този лош период те играха с отбори като Локомотив, Спартак, ЦСКА и Ростов.

Арсенал продължава отчаяно да се сражава за мястото си в елита. През пролетта тулчани записаха три победи - срещу Криля Советов, Том и Урал, а останалите пет мача бяха загубени. Това е Арсенал - успява да вземе домакинствата си срещу съперници от своята черга и губи срещу по-големите. Пет кръга преди края "артилеристите" са 14-ти, с еднакъв актив с предпоследния Криля Советов и на точка след 13-я Оренбург.

Отсъстващи: Чорлука от домакините, гостите са без Бурлак, Самбрано, а Синг е под въпрос.

Фаворит в този сблъсък е Уфа, чийто играчи ще излязат пределно мотивирани, за да запишат първа победа от март. Гостите едва ли ще излязат обречени, вероятно много ще се борят, но по-малката класа ще направи разликата в резултата.

Прогноза: Уфа - Арсенал 1:0

 


Ростов - Амкар
Стадион: "Олимп 2", Ростов на Дон
Дата: 30.04.2017г.
Час: 19:30
Съдия:

Ростов бе уникален допреди седмица, след петте си нулеви равенства през втората част на сезона. Вече многократно казахме, че това не е криза, а всичко е заради участието на тима в Лига Европа, тежките мачове с Манчестър Юнайтед и програмата, която осигури гостувания на ростовчани на Локомотив и ЦСКА. Ростов си остава един стабилен и отличен отбор, а когато тимът се съсредоточи изцяло върху Висшата лига, дойдоха и резултатите. А те са победа с 3:0 над лидера Спартак, който допусна грешка, опитвайки се да се надиграва с "гражданите" и 1:0 срещу упорития и тактически грамотен Уфа. Така Ростов се изкачи на пето място, на 5 точки от четвъртия Краснодар и е очевидно, че хората на Иван Данилиантс ще се опитат да наваксат това изоставане, още повече, че програмата до края е изключително благоприятна.

Амкар направи силна първа част от сезона, дори надскочи възможностите си, започна втората част с победа над Зенит, но след това записа две загуби и четири равенства в шест мача. Последното поражение дойде в миналия кръг, като мачът много приличаше на целия сезон на пермчани - добро първо полувреме и срив след почивката, когато гостите вкараха два гола.

Отсъстващи; Гранат, Джанаев, Калачев, Мевл от домакините, Кудряшов е под въпрос. Огуде е аут от гостите, под въпрос е Шаваев.

Едва ли трябват много усилия, за да разберем, че Ростов е фаворит в мача. Единствената интрига в двубоя е свързана с това, колко гола ще вкарат домакините и дали ще запазят суха вратата си. За второто сме почти сигурни, че ще се случи, а за първото можем да предположим, че ростовчани ще зарадват публиката с поне две попадения.

Прогноза: Ростов - Амкар 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
447