Ростов - Спартак: Домакините ще препънат лидера


Н. Гавазов

Ростов - Спартак: Домакините ще препънат лидера

Ростов - Спартак
Стадион: "Олимп 2", Ростов на Дон
Дата: 22.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия:

Този мач е гвоздеят на кръга поради няколко причини. Първо, трябва да даде отговор на въпроса, кога най-после Ростов ще запише победа. Второ, успех на южняците над лидера ясно ще покаже амбициите на тима за позиция в топ 4, защото ростовчани имат по-силен отбор от Амкар, Уфа и Терек и не е редно да бъдат след тях в класирането. Не на последно място, с оглед на програмата до края, според специалистите това е последното голямо препятствие пред Спартак към титлата.

Иначе Ростов започна втората част на сезона с гръмкото 6:0 над Уфа. Последваха обаче пет мача, които завършиха при резултат 0:0, което е уникално за всяко едно първенство по света. В интерес на истината, ростовчани станаха жертва на тежките мачове с Манчестър Юнайтед, а когато отборът отпадна от Лига Европа, бяха постигнати равенства при гостуванията на Локомотив и ЦСКА.

Спартак уверено крачи към титлата, а тази увереност се засили с победата 2:1 над Зенит през уикенда. Заслужен успех, в който голяма заслуга има и тактическата работа на Масимо Карера. Така столичани останаха на върха с преднина от 7 точки от най-близкия си преследвач, с който имат среща след седмица.

За Спартак това ще е второ пътуване към юга за малко повече от месец. Мачът с Краснодар в началото на март се получи много динамичен и завърши при резултат 2:2, но тогава и двата отбора можеха да грабнат трите точки. Очакванията за утре са, че отново ще видим подобна картина, но съветът ни е да се доверим на домакините, за които победата е много по-важна от тази на техния съперник. Освен това ростовчани, които се закалиха в битките в Европа, сега не са обременени от допълнителни срещи и най-после могат да разкрият истинския си потенциал. А той е много по-голям от колкото изглежда според последните резултати.

Прогноза: Ростов - Спартак 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
427