Два гола в края на полувремената пратиха Реал на финал (анкета)


Н. Гавазов

Два гола в края на полувремената пратиха Реал на финал (анкета)

Реал Мадрид се класира за финала на Световното клубно първенство, след като победи с 2:0 мексиканския Америка в полуфинален мач от турнира. Головете в срещата отбелязаха Карим Бензема, който се възползва от асистенцията на Тони Кроос през първото полувреме, както и Кристиано Роналдо в добавеното време на двубоя.

Срещата премина под диктовката на Реал, който повече владееше топката и постоянно притискаше своя съперник. Мексиканците повече пресираха, опитвайки се да развият бързи атаки и да обстрелват отдалеч вратата на Кейлор Навас.

Кристиано Роналдо имаше изгодни положения за гол през първото полувреме, но португалецът ги пропиля, а в 33-та минута Бензема бе в засада.

В добавената минута на първата част мадридчани най-после разпечатаха вратата на съперника си, след като Тони Кроос изведе Бензема в наказателното поле и французинът вкара с външен фалц за 1:0. По този начин Карим влезе в историята, като първият футболист на Реал Мадрид, който вкарва на два клубни Мондиала.

След почивката картината не се промени, с тази разлика, че мадридчани повече задържаха топката в центъра, в опит да изтеглят съперника. Роналдо отново пропиля няколко изгодни положения за гол, като най-фрапиращ бе пропускът в 67-та минута, когато португалецът на три метра от опразнената врата не се възползва от центриране и прати топката към точката за изпълнение на дузпа.

В края на мача Америка се опита да рискува и с големи сили тръгна към чуждото наказателно поле, но атаките не бяха опасни. В последните секунди на срещата Роналдо все пак постави точка на спора, отбелязвайки второто попадение.

Така Реал се класира за финала на клубния Мондиал, където ще играе с Кашима Антлърс.

 

  Сподели
126