Анонс на 17-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 17-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

ЦСКА - Урал
Стадион: "ПФК ЦСКА", Москва
Дата: 03.12.2016г.
Час: 13:00

ЦСКА сякаш преодоля най-ужасяващия си период през този сезон, въпреки двете домакински равенства с Амкар и Рубин. Така или иначе столичани поне нямат загуби в последните им четири мача, а в средата на седмицата се наложиха с 2:0 над аутсайдера Оренбург и така запазиха третата позиция, на 8 точки от върха и на пункт пред най-близкия си преследвач.

Сега пристига още един аутсайдер, който обаче изглежда много застрашително след победата с 1:0 над участника в Шампионска лига Ростов в средата на седмица. Иначе тимът на бившия наставник на Славия Александър Тарханов се намираше в ужасна серия от седем мача, в които взе само три точки (и трите от равенства навън), което наложи треньорската рокада.

ЦСКА няма друг избор освен да победи съперника си. Грешките на столичани през миналия месец надхвърлиха допустимото за целия сезон и вероятно това се съзнава от всички футболисти на Слуцкий. Напълно нормално е да очакваме победа за домакините с оглед на разликата в класите, но нека не пропускаме факта, че импулсът в играта на уралци след пристигането на Тарханов е голя, така че - внимателно.

Прогноза: ЦСКА Москва - Урал 2:0

 

Ростов - Зенит
Стадион: "Олимп 2", Ростов на Дон
Дата: 03.12.2016г.
Час: 13:00

Съботната програма ще завърши с дерби, резултатът от което няма да повлияе върху подреждането в челото, но може да извади домакините от топ 8. Ростов влизат в двубоя след загуба с 1:0 в Екатеринбург, което не бива да се приема за чак такава изненада, защото на ростовчани им се събраха много срещи напоследък - гостуване в Казан, победа над Байерн, четири дни след това успех над Анжи, а три дни след това дойде пътуването до Урал, което остави тима на 6-та позиция, на три пункта от петия Краснодар.

До преди месец Зенит бе единственият тим в Лигата, който нямаше загуба. Хората на Мирча Луческу обаче изведнъж допуснаха две поражения, които се случиха в Краснодар и Грозни, две от най-негостоприемните места във Висшата лига. Допълнително обяснение за загубите е и натоварената програма, заради евротурнирите, а липсата на късмет (или загуба на концентрация), защото поражението в Краснодар дойде в четирите минути добавено време, в които домакините вкараха двата си гола за крайното 2:1. Така Зенит изпусна шанса да се изравни със Спартак, но и разликата от лидера не е голяма - само три точки.

Очакванията са за здрав мач, а препоръката ни е да го играем с двоен знак. Домакините имат само едно поражение тук през сезона и то е срещу Атлетико, така че никак няма да е лесно на гостите.

Прогноза: Ростов - Зенит 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145