Анонс на 15-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 15-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Кръгът във Висшата лига ще завърши в неделя, с три мача, които попадат в раздел дербита. Двубои от изключително важно значение за участниците в тях, така че поне за 90 минути стадионите в Самара, Ростов на Дон и Краснодар ще бъдат едни горещи места в иначе мразовитото руско време.


Криля Советов - Том
Стадион: "Металург", Самара
Дата: 27.11.2016г.
Час: 13:00

Мач между отбори, които пряко са замесени в битката за оцеляването си и вероятно такива ще останат ди края на кампанията. Домакините имат победа, 5 равенства и 8 загуби, което засега ги остава на последното място в класирането, на точка от 14-та позиция, което е в зоната на плейофите.

А там е утрешният съперник на самарци. Том е отборът с най-много загуби в лигата, но предимството на новака е, че успя да запише две домакински победи (с Уфа и Арсенал), а това помага на тима да не е сред главните неудачници в класирането.

Важен мач и с много интрига в него. Защото гостите показват израстване в последните си двубои, като въпреки загубите, изпотиха Зенит и Спартак, а в миналия кръг удържаха равенството в негостоприемен Грозни. За Криля Советов пък няма по-добра възможност да вземе трите точки и да си помогне в опита да се спаси - следващите два двубоя са срещу Спартак и Краснодар.

Очакванията за абсолютно равностоен мач, който най-вероятно ще завърши без победител. От друга страна почитателите на риска с чиста съвест могат да потърсят изненадата под формата на "1" - високият коефициент покрива риска, в допълнение ще кажем, че мачът едва ли ще е богат на голове, така че игра до 2.5 гола е опция.

Прогноза: Криля Советов - Том 1:0

 


Ростов - Анжи
Стадион: "Олимп - 2", Ростов на Дон
Дата: 27.11.2016г.
Час: 15:30

Когато в началото говорихме за трите дербита, този мач попада в тази категория с известна условност - най-вече заради това че разликата между съперниците е една позиция и 4 точки. Ростов е 8-ми, но на 5 пункта от третия, така че нещата не са безнадеждно изгубени. А ростовчани са тук по една причина - участието им в Шампионска лига се отразява на формата във вътрешното първенство.

Анжи имаше силен старт, постигайки три от четирите си победи до тук в първите седем кръга. В следващите седем мача хората на Павел Върба успяха да регистрират само един успех, като една от причините е тежката програма, контузиите и липсата на малко късмет, както се случи в миналия кръг с Уфа.

Водещите букмейкъри предвиждат победа за отбора, който повали Байерн Мюнхен в средата на седмицата. Ние нямаме аргументи срещу това, но бихме посъветвали почитателите на залозите да опитат и "Х". Мотивите са свързани с т.нар. "прегаряне" на домакините в мача от Шампионска лига, а и умората от тогава едва ли напълно ще е изчезнала. Това може да даде шанс на Анжи, чиито футболисти ще излязат пределно мотивирани, с желание да откраднат точката, а Върба в това отношение е един отличен тактик. Съветът ни е "двоен шанс", "под 2.5 гола", а по-смелите любители на залозите могат да заложат и на "Х".

Прогноза: Ростов - Анжи 1:1

 


Краснодар - Зенит
Стадион: "Краснодар", Краснодар
Дата: 27.11.2016г.
Час: 18:00

Със сблъсъка в столицата на Южния икономически район на Русия ще бъде сложен край на кръга и организаторите на програмата не са сгрешили с избора си точно с този двубой да приключи този толкова интересен кръг. Още повече, че се очаква слънчево време и температура от около 13 градуса, което е предпоставка да видим добра игра от 22-та.

Краснодар влиза в мача с една победа от последните си пет двубоя във всички турнири, като в този период попадат и загубата от Шалке 04 и равенството със Залцбург в Лига Европа. Иначе "биковете" са в серия във Висшата лига, с девет поредни мача без поражение. Проблемът на южняците са в равенствата - в този период те не успяха да победят Арсенал, Анжи и Оренбург, а това е недопустимо за тим, който претендира за високи цели. Така Краснодар влиза в кръга като пети в класирането, на две точки от третия ЦСКА.

Зенит се намира на второ място, изоставайки на шест пункта от лидера Спартак. Това се дължи най-вече заради равенствата в началото на сезона, когато бе ясно, че Мирча Луческу се адаптира към руския футбол. След това питерци започнаха да жънат победи с не толкова атрактивен футбол, колкото с рационален. Преди два кръга обаче Зенит претърпя поражение в Грозни, което някои приеха за голяма изненада, но де факто този мач дойде след едно тежко домакинство в Лига Европа, тук ще добавим враждебната атмосфера на "Ахмат Кадиров", както и нереализираното превъзходство във владението на топката и неизползваните възможности.

Доверието на букмейкърите в Зенит е много голямо. По принцип гостите разполагат с по-качествен състав и това обяснява тяхното предимство, но нека напомним, че съперниците имаха мач в четвъртък в Лига Европа и въпросът е кой от двата отбора ще покаже по-голяма физическа готовност в утрешната среща. Дали точно това няма да изиграе по-голяма роля в крайния резултат, а не класата на един или друг играч? Няма как да знаем това и за туй нашето предложение е соломоновско, а всеки, който не споделя нашето мнение, може да опита и друг знак, което по никакъв начин не носи по-голям риск от "Х"-а.

Прогноза: Краснодар - Зенит 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
91